Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NEW EUROPE FESTIVAL 2016
Szkéné Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(3 / 10) - 1 értékelés alapján
  Leírás
A New Europe Festival 2015 novemberben egy 5-napos esemény keretében mutatott be kortárs tánc- és színházi előadásokat. A pályázó országok mind az ún. ÚJ EURÓPA országai voltak, melyek a közelmúltban csatlakoztak az EU-hoz vagy tervezik a csatlakozásukat.

A New Europe Festival 2015 novemberben egy 5-napos esemény keretében mutatott be kortárs tánc- és színházi előadásokat. A pályázó országok mind az ún. ÚJ EURÓPA országai voltak, melyek a közelmúltban csatlakoztak az EU-hoz vagy tervezik a csatlakozásukat A versenyre való jelentkezés kritériuma a be nem töltött 35. életév mellett, hogy a jelentkezők a fesztiválon két rövid koreográfiát mutassanak be, egyik ún. saját darab, másik pedig egy új bemutató. A tavalyi évben Ivana Loudová cseh zeneszerző munkáiból lehetett zenei kíséretet és inspirációt választani. A versenynek a Divadlo Disk adott otthont Prágában. Ladjánszki Márta és az L1 Egyesület második alkalommal kapott meghívást a prágai székhelyű Duncan Centertől, hogy a Nemzetközi Visegrádi Alaphoz közösen nyújtsanak be pályázatot. Szerencsére a program támogatásban részesült, ami nagyban segítette a verseny létrejöttét és a miniturné megvalósulását. Meghívott nemzetközi zsűritagok:
Eva Blažíčková (CZ) – táncpedagógus, koreográfus, Nina Vangeli (CZ) - színházi és tánc-szakíró, Márta Ladjánszki (HU) – táncos, koreográfus, egykori versenyző, az L1 Egyesület (H) művészeti vezetője, Paweł Korbus - performer, szobrász, a Chorea (PL) tagja, Milan Zvada (SK) - dramaturg, tanár, szakíró, a Záhrada (SK) projekt menedzsere, Jan Minařík (CZ/D) - táncos, fotográfus, a Tanztheater Pina Bausch (D) egykori tagja A Jarmila Jeřábková Award civic association és a zsűritagok 2015-ban három helyezést adtak ki díjként, első díjjal jutalmazta Inga Mishina (RUS/CZ) szólómunkáit, második díjat kapott Roman Zotov (RUS/CZ) valamint harmadik díjat kapott Company EKS - Pavla Vařáková, Ondřej Krejčí (CZ/GB). Turné a Visegrádi régióban:
Bánská Bystrica/Besztercebánya (SK), Záhrada Szeptember 19.
Lublin (PL) Szeptember 21.
Prága (CZ), Archa Színház Szeptember 23.
Budapest (H), Szkéné Színház Szeptember 25. Támogatók, együttműködő partnerek: International Visegrad Fund, L1 Egyesület, Záhrada, Stowarzyszenie Artystyczne Otwarta pracownia, Duncan Center, Jarmila Jeřábková Award civic association, Cseh Kulturális Minisztérium, Prága városa, Archa Színház, EMMI  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Szkéné Színházban csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
  Hogy tetszett?