Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DÉS ANDRÁS - KONZERVNYITÓ AKCIÓCSOPORT: BABICZKY TIBOR ÉS GRECSÓ KRISZTIÁN
Szkéné Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 165 értékelés alapján
  Leírás
Dés András ütőhangszeres, a Konzervnyitó Akciócsoport vezetője, közel negyven interaktív zenés beszélgetés után idén ismét útjára indítja a sorozatot. Most azonban egy közös téma köré szerveződnek a vendégek és maga az eseménysorozat is.


A négy részből álló sorozat címe: magyar. Napjaink aktuális, sokak által feszegetett kérdése, hogy hol kezdődik és hol végződik a magyarság fogalma. Mit jelent magyarnak lenni, lehet-e valaki jó vagy rossz magyar, ki honnan indulna el és hova érkezne, ha definiálnia kellene a magyar szót? Az est házigazdái jazz-zenészek (trió vagy kvartett felállásban), akik az adott témára komponálnak zenét, improvizációkkal reagálnak az est történéseire, és beszélgetőtársként is közreműködnek. Reményeink szerint ezzel radikálisabb, a megszokott kereteket még inkább feszegető sorozattá válhat a már jól ismert Konzervnyitó.

„A Konzervnyitó idei, Magyar című sorozatának utolsó estjére a barátság apropóján hívtam meg vendégeimet. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a négy meghívott művész – a szakmai kapcsolatokon túl – jó barátom is egyben.
Grecsó Krisztiánnal Mellettem elférsz című regényének Aegon Művészeti Díja után sokállomásos turnén vettünk részt. Kevés alkalmasabb hely van egymás megismerésére és a hosszú beszélgetésekre, mint a turnébusz, ahol Krisztiánnal és édesapámmal (Dés László) hármasban rengeteg órát töltöttünk együtt, miközben keresztül-kasul bejártuk az országot.
Babiczky Tiborral Both Miklóson keresztül ismerkedtünk meg, amikor a Folkside zenekar tagja voltam, aminek Tibor írta a dalszövegeit. A kölcsönös szimpátia közös estekhez és sörben gazdag estékhez vezetett.
Bacsó Kristóffal és Szandai Mátyással szintén rengeteg időt töltöttünk már együtt turnébuszban, repülőn, öltözőkben, de az utóbbi években már a játszótér is közös találkozási pont lett. Mióta Matyiék Párizsban élnek, a logisztika nehezebben megy, de egy Konzervnyitó-est tökéletes alkalom az újabb találkozásra!” Dés András

Vendég (december):Babiczky Tibor Grecsó Krisztián

szakszofon: Bacsó Kristóf zongora: Szabó Dániel nagybőgő:Szandai Mátyás ütőhangszer:Dés András rendező:Dés András
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Szkéné Színházban csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
  Hogy tetszett?