Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GOGOLIÁDA - CAFE BUDAPEST - MKE LÁTVÁNYTERVEZŐ TANSZÉK
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Gogoliáda - etűdök Alfred Schnittke Gogol szvit és Szkeccsek című darabjaira

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program
MKE – Látványtervező Tanszék – Báb és Médiadesign Gogol életműve nem csak az orosz irodalom fontos állomása; írásai a modern élet groteszk és abszurd mivoltát mutatják meg. Szereplői kisemberek, akik mind fölfelé törekszenek a társadalom ranglétráján. Tele vannak álmokkal, amiket sosem érnek el, és ha mégis, akkor az álmok visszájukra fordulnak és eltorzítják gazdáikat. Gogol a groteszknek ábrázolt figuráit hol bogarakhoz, hol disznókhoz vagy épp szamovárhoz hasonlítja. Ezt a torz világot a bábok jól vissza tudják adni. Előadásunkban egy vagy két ember által mozgatott asztali bábokat használunk, amelyek konkrétan vagy áttételesen Gogol szereplőit idézik. Az előadás zenei gerincét Alfred Schnittke huszadik századi orosz zeneszerző Gogol-ihlette művei adják. A Gogol-szvit és a Szkeccsek (eredetileg baletthez írt) rövid, képszerű és szuggesztív tételei alkalmasak arra, hogy nonverbális bábetűdöket építsünk rájuk. A szöveg hiányát pedig a térképző, illetve a szereplők belső világát érzékeltető vetítés ellensúlyozza. Alkotók:
MKE – Látványtervező Tanszék hallgatói
Videó – kordinátor : Juhász András
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Szenteczki Zita és Varsányi Péter
Művésztanárok: Orosz Klaudia – báb, Juhász András – intermédia    
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?