Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAPESTI BEMUTATÓ ÁLMOS LEGENDÁJA
Nemzeti Táncszínház - Millenáris Teátrum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1058 értékelés alapján
  Leírás
A Sopron Balett előadása Szarka Gyula – Szálinger Balázs – Demcsák Ottó: ÁLMOS LEGENDÁJA táncmű

Mi késztet egy koreográfust arra, hogy őstörténeti tárgyú táncművet hozzon létre egy fiatal együttessel? Talán az, hogy az alkotó ember az egyedi megfogalmazást, az emberi történetek és sorsfonatok tanulságait keresi a múltban és a jelenben egyaránt. A múlt ködéből kiemel most egy emberi léptékkel is felfogható hőst, akin keresztül a nagyobb közösséghez tartozásunk is átélhető. A történet lineáris cselekményvezetéssel Emese álmától Álmos életének bemutatásán át Árpád és a magyarság Kárpát-medencébe való bevonulásáig tart, s persze áthallásos a mai néző számára is, hiszen születésével minden nemzedék új honfoglaló. A táncműben Demcsák Ottó nem egy színes magyar őstörténeti tablót akar színpadra állítani, hanem a szakrális világ bevonásán keresztül a magyar néplélek ősi rezdüléseit kívánja megmutatni a táncművészet eszközeivel. Táncolják a Sopron Balett, valamint a Sopron Táncegyüttes tagjai. Zeneszerző: Szarka Gyula (Kossuth-díjas) Dalszövegíró: Szálinger Balázs (József Attila-díjas) Dramaturg: Németh Ervin Díszlet- és jelmeztervező: Németh Hajnal Auróra 3D animáció: Szakál Attila Fényterv: Kovács Ferenc Rendező–koreográfus: Demcsák Ottó (Harangozó-díjas)
  Stáblista
Zeneszerző 
Szarka Gyula 
Rendező-koreográfus 
Demcsák Ottó 
Fénytervező 
Kovács Ferenc 
3D animáció 
Szakál Attila 
Dramaturg 
Németh Ervin 
Dalszövegíró 
Szálinger Balázs 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1024, Kis Rókus u. 16-20. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?