Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MELÁTH ANDREA ÉS DRÁFI KÁLMÁN - DALCIKLUSOK A XX. SZÁZAD ELSŐ FELÉBŐL
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Kristálytiszta intonáció és tökéletes stílusérzék”, „eredeti és sugárzó egyéniség”, „természetesen gazdag és lágy tónus” – e fordulatokkal írja körül a nemzetközi kritika Meláth Andrea énekművészetét.

A Liszt- és sokszoros Artisjus-díjas mezzoszoprán, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője a 20. századi zene értő és elkötelezett tolmácsolója – amint erről a műsor összeállítása is árulkodik. A kuriózumszámba menő programban igazi ínyencségek hallhatók. Debussy dalciklusa Pierre Louÿs erotikus verseire; Britten sorozata angol, illetve skót költők (William Blake, Robert Burns, Robert Greene, Thomas Randolph és John Phillip) lírája alapján; az első francia prózaversek 18. századi szerzője, Évariste de Parny sorai Ravel által megzenésítve; valamint Mahler katartikus Friedrich Rückert-adaptációja. Az otthonosság érzetét Bartók szlovák népdalfeldolgozásai biztosítják, a tökéletes dramaturgiát pedig a vokális művek közé ékelődő Debussy és Rahmanyinov zongoradarabok. Utóbbiak idejére – mindannyiunk örömére – a Zeneakadémia tanszékvezetője, Dráfi Kálmán (aki egyébként Fischer Annie-tanítvány) kísérőből szólistává lép elő. Perényi Miklós gordonka- és Drahos Béla fuvolaművész közreműködése teszi teljessé az élményt. Műsor: Debussy: Bilitis-dalok
Britten: A charm of Lullabies, op. 41
Debussy: Clair de lune
Debussy: Boldog sziget
Ravel: Chansons Madécasses
Közreműködik : Perényi Miklós (cselló); Drahos Béla (fuvola)
szünet
Mahler: Gyermekgyászdalok
Rahmanyinov: Két prelűd zongorára
Bartók: Falun (BB 87/a) Közreműködik: Meláth Andrea (mezzoszoprán); Dráfi Kálmán (zongora)
  Stáblista
Énekesnő 
Meláth Andrea 
Zongoraművész 
Dráfi Kálmán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?