Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZEGEDI KORTÁRS BALETT: MENYEGZŐ /EARTH
Szegedi Nemzeti Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.6 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Menyegző/eARTh kortárs balett Zenéjét szerezte: Igor Sztravinszkij/Henryk Górecki

Enrico Morelli egy házasságkötés szertartását meséli el, mely során az esemény miatti öröm vegyül a veszteség miatti fájdalommal és felindultsággal az élet új titkának kapujában.  Az egész emberiség beavatási szertartása ez, mely a különleges örömtáncban megpróbálja elfeledni az esemény szomorúságát, a szexualitás és az elmúlás rejtélyeiből eredő kezdeti félelmeket. A szereplők közötti távolság fokozatosan csökken, egészen addig, amíg a kétségek lassan eltűnnek, és így már át lehet lépni azon a folyamatosan megnyíló ajtón, mely az új életbe vezet.

A Juronics Tamás koreográfiájának alapjául szolgáló zenemű szerzője, Henryk Górecki (1933–2010) a lengyel avantgárd vezető alakja. Zenéje számos irányzatot ölel fel, ugyanabban a stílusban két művet soha nem komponált, elsősorban „belső alkotási parancsnak engedelmeskedve” dolgozott. Műveit „spirituális minimalista” hangzás jellemzi. A IV. szimfóniát már nem tudta befejezni, világpremierjére 2014. április 12-én került sor.

„Amit adsz, írd le a homokba, amit kapsz, vésd a sziklába.” (Górecki)

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Szegedi Nemzeti Színházban elég, ha felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát a pénztárban.
  Cím
6720, Vaszy Viktor tér 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?