Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VARIDANCE: TÁNC VARIÁCIÓK
SioStage Siófoki Szabadtéri Színpad - Kálmán Imre Siófoki Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.2 / 10) - 23 értékelés alapján
  Leírás
Hetven örömteli percet ígér közönségének Variációk című táncestjével Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész-koreográfus. A legjobb Vári-koreográfiákra készülő nézőt egymás után érik a meglepetések – a táncok ismerősek is meg nem is, ami nem véletlen, hiszen a régieket is újragondolva, „átvariálva”, az újak közé illesztve mutatja be a társulat.

Az első perctől az utolsóig tartogat váratlan fordulatokat a produkció, annyi az ötlet benne, amennyiből legalább három darab kitelne. Vári Bertalan teret ad saját és táncosai fantáziájának – az együttes változatos, nívós, mindvégig magas hőfokon pergő műsort kerekít a Nemzeti Táncszínház színpadára.
Műfajok és stílusok sokaságának – köztük a sztepp, hiphop, kortárs és a cirkusz – ötvözete a Variációk, a csapat és az individuum balanszírozott megmutatásával. Nem megszokott, hogy egy táncos önmagáról szólva, 1-2 szellemes mondattal vezesse fel a testére szabott – szívéhez, egyéniségéhez választott és komponált – szóló vagy páros produkciót; ez estén a reflektor fénye előbb az egyénre irányul, s csak aztán a hozzá csatlakozó társakra.

Mint szellemet a palackból úgy varázsolja színpadra táncosait egy hatalmas bőröndből Vári Bertalan. Szekeres bevonulássá változik a nyitány, ami után nincs megállás – kevés díszlettel, jelmezzel és hétköznapi kellékek bevetésével, válogatott filmzenék és együttesek muzsikájával lesz teljes az élmény. A szenvedélyes, lírai, humoros, mulatós hangulathoz Kanye West, Snoop Dogg, Ternipe, Parno Graszt, a Kerekes Band és más szerzők szolgáltatják a zenét. A táncosok pedig a tőlük megszokott színvonalon és formán túl egyéniségük eddig ismeretlen színeit is megcsillogtatják. A hiphop rajongó, az akrobata, az artista, a szerelmes, a szabadságra vágyó, a képzeletbeli pisztollyal párbajozó, a bádogkannát is szóra bíró, kalappal, esernyővel, dobverővel, cajonnal – némi túlzással – bármivel, zenére vagy a nélkül is táncolni tudó lányok és fiúk számról számra bizonyítják sokoldalúságukat és mesterségbeli tudásukat. Élettel teli, energikus, ötletes műsort állított színpadra a Varidance – a művészeti vezető hangsúlyozott állítása szerint – közös alkotómunkával, a közönség és a saját örömére. Zene: válogatás több együttes repertoárjából
Zenei szerkesztők: Árkosi Szabolcs, Kerényi Ákos
Jelmez: Zelenka Nóra
Díszlet: Szabolcs János
Fény: Tárgyik László, Balogh József
Hang: Szabó Gyula
Trükk, effekt: Saman Zerin
Koreográfia: Vári Bertalan és a társulat Rendező, művészeti vezető: Vári Bertalan                                 ELŐADÁS IDŐPONTJA: 2016. AUGUSZTUS 18., CSÜTÖRTÖK, 21:00 ELŐADÁS HELYSZÍNE: SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, 8600 Siófok, Jókai park 5. JEGYVÁSÁRLÁS ONLINE A WWW.JEGY.HU OLDALON TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: WWW.SIOSTAGE.HU
  Stáblista
Rendező 
Vári Bertalan 
Művészeti vezető 
Vári Bertalan 
Jelmez 
Zelenka Nóra 
Díszlet 
Szabolcs János 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?