Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SERGEY ÉS LUSINE KHACHATRYAN MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér - Hangvilla Multifunkc. Közösségi Tér

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 169 értékelés alapján
  Leírás
Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk.

SERGEY KHACHATRYAN – hegedű
LUSINE KHACHATRYAN – zongora

Programváltozás! A korábbiakban meghirdetett Schumann: a-moll zongoraverseny helyett ezen a hangversenyen Rachmanyinov: 2. zongoraversenye csendül fel Lusine Khatchatryan zongoraművésznő előadásában

RACHMANYINOV: 2. zongoraverseny
HACSATURJÁN: Hegedűverseny

Közreműködik: MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Vezényel: MADARAS GERGELY Sergey Khachatryan a legfiatalabb versenyzőként szerezte meg az első helyezést a Sibelius Nemzetközi Hegedűversenyen, és lett szintén első a legrangosabb megmérettetésen, az Erzsébet királynő Versenyen. Mégsem ez a legérdekesebb művészetében. Kiváló technikája tényleg csak eszköz mély zenei, emberi gondolatainak közvetítéséhez, közönsége lenyűgözve hallgatja szerte a világon szuggesztív és őszinte zenélését. Örmény szülők gyermekeként testvérével, Lusine-nel Németországban nőtt fel, ahol az anyanyelv megőrzése, és a szülőföld kultúrájának ápolása volt a legfontosabb célok egyike a szülői házban. Már régóta szárnyalt nemzetközi karrierjük, de Törökország földjére még mindig nem voltak hajlandóak lépni. Aztán mégis rászánták magukat, látni akarták őseik lerombolt templomait, meg akarták érteni, miért is történt a borzalmas genocídium. „Koncertjeinken ennek az egésznek nem a tragikus oldala a meghatározó, hanem az, hogy ezután a horror után mi mégis élünk, és erős akarattal alkotni akarunk”– nyilatkozták egy riportban. Sergey Khachatryan „…Valóban kiváló teljesítmény technikai értelemben, az biztos, de ami fontosabb, az interpretáció mélységét illetően is az. A tökéletes csendben induló néhány hang nem hagy kétségek között: Khachatryan valamilyen éteri birodalomból csalogatja ide őket…” – The Baltimore Sun

Sergey Khachatryan Örményország fővárosában, Jerevánban született zongorista-zenepedagógus szülők gyermekeként. Hatévesen kezd hegedülni. 1993-ban röviddel azután, hogy a család Németországba költözik, a würzburgi Zeneakadémia hallgatója, majd 1996-tól Josef Rissin irányítása alatt folytatja tanulmányait a karlsruhei Zeneakadémián.
2000-ben rangos nemzetközi elismerésben részesül a Sibelius Versenyen Helsinkiben, ahonnan a verseny történetének eddigi legfiatalabb indulójaként, tizenötévesen hozza el az első díjat. Ugyanebben az évben megnyeri a Nemzetközi Ludwigh Spohr Hegedűversenyt Freiburgban, 2002-ben második lesz az Indianapolisi Hegedűversenyen. 2005-ben átveheti az egyik legjelentősebb nemzetközi hegedűverseny, a Brüsszeli Erzsébet Királyné Verseny első díját is.
Szólistaként az első meghívásokat elsősorban Angliából kapja, együtt dolgozik a londoni Royal Filharmonikusokkal, a City of Birmingham Szimfonikus Zenekarral és a BBC Szimfonikusokkal. Azóta a világ számos vezető zenekarával fellépett, mint például az amszterdami Concertgebouw zenekarral, a New York-i Fiharmonikusokkal, a Clevelandi Szimfonikus Zenekarral, mindhárom alkalommal Kurt Masur vezényletével, a Bostoni Szimfonikusokkal Bernard Haitink keze alatt, a Los Angeles-i Filharmonikusokkal, a Tonhalle Szimfonikus Zenekarral, a Berlini Filharmonikusokkal és a Michael Tilson Thomas vezette San Franciscó-i Szimfonikus Zenekarral.
Sergey Khachatryan ma egy 1740-ben készült Guarneri hangszeren játszik. Lusine Khachatryan „… egy remek zongorista, nagy hanggal és zongora-perzselő technikával…” – New York Times

Az örmény származású zongoraművésznő játéka legtalálóbban a „billentyűk költészete” kifejezéssel jellemezhető. Szülei mindketten zongoristák, magától értetődően első leckéit tőlük kapja.
2008-ban szerez mesterdiplomát a karlsruhe-i Zeneakadémián zongoraművész és kamarazene szakon. Művészi karrierjét számos versenyhelyezés, elismerés és ösztöndíj fémjelzi; miután díjat nyer Olaszországban a „Cittá di Ostra” és a „Cittá di Marsala”, majd a „ II Concours Européen de Piano 2009 “ versenyen Normandiában, nemzetközi pályafutása nagy lendületet vesz. A világ leghíresebb koncerttermeinek, mint a Tonhalle (Zürich), a Concertgebouw (Amszterdam), a Théâtre des Champes-Élysées (Párizs), a Wigmore Hall (London), a Palau de la Musica (Barcelona), a Auditorio Nacional (Madrid), a Carnegie Hall (New York), az Oscar Peterson Hall (Montreal), Oji Hall (Tokió) közönsége gyönyörködhet játékában.
Gyakori kamarapartnere hegedűművész bátyja, Sergey Khachatryan. Közös debütáló CD felvételük az EMI Classics kiadónál jelent meg, ezt követően vették lemezre Franck és Sosztakovics hegedűszonátáit, majd Brahms összes hegedű-zongora szonátáját.
Lusine Khachatryan néhány éve egy teljesen egyedülálló műfaj létrehozásán fáradozik, melynek a „Zongoraszínház” nevet adta. A színművészetet és a klasszikus zongorajátékot ötvöző izgalmas kísérlet során a zene a színházi miliőben csendül fel, és kap merőben új dimenziót, intenzitást. Eddig négy „zongoraszínházi” produkciót írt és rendezett, köztük Schiller Stuart Máriájának adaptációját. Mendelssohn Kamarazenekar A Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész irányításával 1985-ben jött létre a gazdag zenei múltú történelmi városban, Veszprémben. A zenekar repertoárja a barokk zenétől a klasszikán át a XX. század legjelentősebb művein keresztül a kortárs zenéig terjed. Több mű ősbemutatója, ill. magyarországi bemutatója is fűződik nevükhöz.
A legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működnek közre a zenekar koncertjein, közöttük Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Perényi Miklós, Rost Andrea, Tokody Ilona, Szabadi Vilmos, Bálint János, Győriványi Ráth György. Közös produkciót mutattak be a Győri Balettel, s számos oratorikus művet adtak elő magyar illetve külföldi koncertkórusokkal.
Több turnén vettek részt Európa szinte minden országában, valamint Észak-, Közép- és Dél-amerikában. A világ nagy koncerttermei közül szerepeltek a milánói Verdi-teremben, a buenos aires-i Teatro Colon-ban, a new york-i ENSZ-palotában, s visszatérő vendégei voltak a londoni St. John’s és a St. Martin-in-the-Fields koncertsorozatoknak.
Az együttes nyitottságára jellemző, hogy gyakran lép fel jazz-muzsikusokkal, illetve a könnyűzenei élet kiválóságaival is, így többször koncerteztek már Jacques Loussier és a Play Bach trio, Joe Muranyi, Bobby McFerrin, Snétberger Ferenc, Tátrai Tibor valamint Fred Hersch közreműködésével. Számos koncertjüket közvetítette a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a France 3, különböző amerikai TV és rádióállomások, s a Szlovén Nemzeti Rádió és Televízió. Első CD-jüket a Hungaroton Classic adta ki, azóta több CD-jük, valamint DVD-jük jelent meg Magyarországon, Angliában, az USA-ban és Szlovéniában. A Mendelssohn Kamarazenekart művészi munkájának elismeréseképpen 2010-ben Bartók–Pásztory díjjal tüntették ki. Madaras Gergely Madaras Gergely 1984-ben született Budapesten. Mesterdiplomáit a budapesti és bécsi Zeneakadémiákon szerezte, fuvola és karmester szakon. 2013 óta a francia Orchestre Dijon Bourgogne zeneigazgatója, 2014 óta a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere. A világ olyan vezető zenekarai élén lépett fel vendégkarmesterként, mint a BBC Szimfonikusok, BBC Filharmonikusok, RAI Szimfonikusok, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre de la Suisse Romande, a Royal Scottish National, Houstoni, Melbourne-i, Queenslandi szimfonikus zenekarok, a Brüsszeli, Bergeni Wroclawi, Aucklandi és Janácek Filharmonikusok, a Scottish Chamber Orchestra, Academy of Ancient Music, Münchener Kammerorchester, London Mozart Players, valamint a szentpétervári Ermitázs Zenekara. Itthon a Magyar Rádió, MÁV, Concerto Budapest, Danubia és BM Duna Szimfonikusok rendszeres vendége.
A 2016/17-es évadot mind saját együtteseivel, mind vendégkarmesterként a magyar és orosz repertoár köré építi, a figyelem középpontjába állítva a Bartók-, Kodály- és Dohnányi-évfordulókat. A szezon kiemelt eseményei között szerepel bemutatkozása a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a manchesteri Hallé Zenekar, az Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, a belfasti Ulster Orchestra, a Varsói Filharmonikusok, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Szegedi Szimfonikusok és a Württembergisches Kammerorchester karmestereként.
Szimfonikus repertoárja mellett operakarmesterként is aktív: 2013-ban a londoni English National Operában debütált. Ezt követően fellépett az amszterdami De Nationale Opera, a svájci Grand Théâtre de Genève, a francia Opèra de Dijon és a Magyar Állami Operaház társulatai élén. A MÁO színpadán az elmúlt évadokban A Varázsfuvola, Figaro házassága és az Otello előadásait vezényelte; a 16/17-es szezonban a Traviata karmestereként hallhatja a budapesti közönség.   Részletes információ: www.auerfesztival.hu  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?