Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CONCERTO ARMONICO
Auer Hegedűfesztivál - Szent István terem, Megyeháza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 172 értékelés alapján
  Leírás
Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk.

Concerto Armonico
Megyeháza, Szent István terem – 2016. augusztus 6. 17.30 Chr. GRAUPNER: G-dúr szvit
TELEMANN: F-dúr concerto három hegedűre és zenekarra
C. Ph. E. Bach: G-dúr csembalóverseny
Spányi Miklós: C-dúr szvit  Művészeti vezető és csembalón közreműködik: SPÁNYI MIKLÓS  A Concerto Armonico, a régi billentyűs hangszerek specialistájaként ismert Spányi Miklós neve és Carl Philipp Emanuel Bach zenéje összefonódik a világ szemében. Spányi Miklós és a Concerto Armonico 1994-ben kezdte meg C.P.E. Bach összes billentyűs versenyművének nagy jelentőségű felvételét a svéd BIS Records számára. A 20 CD-ből álló sorozat C.P.E. Bach születésének 300. évfordulójára 2014-ben készült el. „Az együttes jelenlegi összetételében sok praktikus szempont is közrejátszik. Az eredeti Concerto Armonico még kicsit nagyobb volt, az utóbbi időkben honosítottunk meg egy minimális hangszerösszeállítást. Quantz írja egyébként, hogy a legkisebb még zenekarnak mondható együttes a négy hegedű, brácsa, cselló és bőgőösszeállítás, amellyel mi is dolgozunk. Rendkívül érdekes, milyen sok zenét el lehet úgy játszani, hogy az együttesben összesen négy hegedű van; gyakorlatilag az egész concerto grosso repertoár megszólaltatható ebben a formában. Úgy tűnik, nemcsak a könyvek írnak róla, hanem valóban tipikus lehetett ez a felállás a kisebb udvarokban.” Concerto Armonico A Concerto Armonico-t a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanuló fiatal muzsikusok alapították1983-ban, Spányi Miklós csembalista és Szűts Péter koncertmester művészeti vezetésével.
A hazai sikerek után a zenekart Európa-szerte hívták fesztiválokra és fontos hangversenytermekbe, mint a Festival Estival de Paris, Baroque en Avignon, Festival de La Roque d'Anteron, Festival de La Chaise Dieu, Festival van Vlaanderen, Holland Festival Oude Muziek, Tage der Alten Musik Regensburg, Kuhmo Chamber Music, Styriarte Graz, Concertgebouw Amsterdam, De Singel Antwerpen, stb. Részletes információ: www.auerfesztival.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?