Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KELEMEN BARNABÁS - KOCSIS ZOLTÁN
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér - Hangvilla Multifunkc. Közösségi Tér

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 339 értékelés alapján
  Leírás
Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk.

Kelemen Barnabás – hegedű
Kocsis Zoltán – zongora BRAHMS: G-dúr szonáta op. 78
DEBUSSY: g-moll szonáta
KREISLER: Válogatás hegedűre és zongorára írt eredeti és átdolgozott kompozícióiból Életműdíj Cannes-ban, a francia művészeti érdemrend lovagi fokozata, Bartók–Pásztory-díj, a „Magyar kultúra követe”, Corvin-lánc, 2 Kossuth-díj – Kocsis Zoltán díjai; Liszt-díj, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje, Kossuth-díj –pedig Kelemen Barnabás díjai. S mindez nem több, mint két művésznek... Lehetetlen felsorolni akár csak a legfontosabb információkat is nagyívű zenei pályájukról, ezért álljon itt egy friss hír róluk: 2013. szeptemberében hirdették ki a Gramophone magazin díjazottjainak nevét. A megelőző 12 hónapban megjelent, több mint 800 klasszikus zenei felvétel közül elismert zsűri választotta ki a győzteseket. Kamarazene kategóriában Kelemen Barnabás és Kocsis Zoltán CD-je, a Bartók hegedűre és zongorára írt szonátalemeze lett az első. Az 1923-ban alapított Gramophone-díj egyfajta „Klasszik-Oscar”, amit a komolyzene világában évente 21 kategóriában osztanak ki. „Számos felvétel készült Bartók szonátáiból, de a Kelemen–Kocsis páros lemeze kiemelkedik a sorból. Tűz, virtus, intenzitás, magabiztosság árad minden hangjegyből. Ennek a lemeznek saját klímája van” – írta lelkesen a Gramophone kritikusa. Kelemen Barnabás „Ha egy művészben a veleszületett muzikalitás párosul a technikai fölénnyel, akkor a legnagyobbak közé tartozik…” – The Guardian

Kelemen Barnabás korosztályának egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb művésze, hegedűsként, és brácsistaként is elhivatott kamarazenész, karmester. Világszerte tart mesterkurzusokat, 2005-től a Zeneakadémia docense.
Gyakori szólistája London, Berlin, Amszterdam, München, Tokió, Budapest, Prága, Hong-Kong, Rió, Fokváros, Kuala Lumpur városok szimfonikus zenekarainak olyan termekben, mint a New York-i Carnegie Hall, a Berlini Filharmónia, a tokiói Suntory Hall vagy az amszterdami Concertgebouw...
Rangos fesztiválok vendége, mint például a Schleswig-Holstein-, a Prussia Cove-, Salzburg-, Prága-, Menton-, Lockenhaus-, Cannes-i MIDEM vagy a Cheltenham-i fesztiválok.
Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Lorin Maazel, Sir Neville Marriner, Vladimir Jurowski, Marek Janowski, Kocsis Zoltán, Fischer Iván, Ránki Dezső, Eötvös Péter, Perényi Miklós, Steven Isserlis.
Kelemen Barnabás Kocsis Zoltán partnereként rögzítette Bartók hegedűre, ill. hegedűre és zongorára írott valamennyi művét a Hungaroton “Bartók Új Sorozat” számára, mely CD Gramophone díjat nyert 2013-ban.
A 2001-es brüsszeli Erzsébet királyné Hegedűversenyen harmadik-, az 1999-es Nemzetközi Salzburgi Mozart Hegedűversenyen és a 2002-es Indianapolisi Hegedűversenyen első díjat kapott. Művészetét Liszt-díjjal, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével és Kossuth-díjjal ismerték el.
A magyar államtól kapott 1742-es “Ex-Kovács Dénes” Guarneri ’del Gesú’ mesterhegedűn játszik. Kocsis Zoltán Kocsis Zoltán nemzetközi karrierje 18 éves korában a Magyar Rádió Beethoven-versenyének győzelmével indult. Néhány év alatt berobbant a nemzetközi zenei világba, meghívás meghívást követett Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint a Távol-Kelet meghatározó zenei központjaiba és fesztiváljaira.
Fellépett a világ számos vezető zenekarával, mint például a Berlini Filharmonikusokkal, a londoni Royal Philharmonic Orchestrával, a Bécsi Filharmonikusokkal, a Chicagói Szimfonikus Zenekarral.
Rendszeres sztárvendége a nemzetközi zenei élet rangos fesztiváljainak: Edinburgh, Párizs, Tours, Luzern, Salzburg, Prága, Menton. Olyan kiemelkedő karmesterekkel dolgozott együtt, mint Claudio Abbado, Christoph von Dohnányi, Charles Mackerras, Lovro von Matacic, Charles Dutoit, Herbert Blomstedt, Michael Tilson Thomas.
1983-ban Fischer Ivánnal megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart, majd 1997 őszétől átvette a Nemzeti Filharmonikus Zenekar irányítását.
A Denon, Hungaroton, Nippon Columbia, Phonogram, Philips Classics és Quintana lemezcégek részére készített számtalan felvételt. Bartók zongorára és zenekarra írt műveinek Fischer Ivánnal és a Fesztiválzenekarral készült felvételeiért Edison-díjat kapott, Debussy-lemezét Gramophone-díjjal és az Év Hangszeres Felvétele díjjal ismerték el, 2004-ben pedig életműdíjat kapott a cannes-i MIDEM-en.
A kétszeres Kossuth-díjas, Bartók–Pásztory díjas művész hatvanadik születésnapján megkapta a magyar nemzet tiszteletét kifejező Corvin-lánc kitüntetést is. Részletes információ: www.auerfesztival.hu  
  Stáblista
Hegedűművész 
Kelemen Barnabás 
Zongoraművész 
Kocsis Zoltán 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?