Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

GLENN DICTEROW MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér - Hangvilla Multifunkc. Közösségi Tér

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 176 értékelés alapján
  Leírás
Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk.

GLENN DICTEROW – hegedű
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
vezényel: MADARAS GERGELY

BERNSTEIN: Szerenád
BIZET–SCHEDRIN: Carmen-szvit

Közreműködik: AMADINDA EGYÜTTES Augusztus 4-én este egészen kivételes előadóval ismerkedhet meg a veszprémi közönség a Hangvillában. Glenn Dicterow – két évvel ezelőtti visszavonulásáig– a New York-i Filharmonikusok ünnepelt koncertmestere és szólistája volt 34 éven át. Annak a zenekarnak, amelyet Bernstein híres tévés előadásain csodált az egész világ. Dicterow 6033 koncerten lépett fel, ebből 218 alkalommal szólistaként; négy zeneigazgatóval és több mint 200 vendégkarmesterrel játszott 51 ország 174 városában, egy régi bőröndöt húzva maga után, mely valaha Leonard Bernsteiné volt. Bár közel állt hozzá a Filharmonikusok mind a négy zeneigazgatója, akikkel együtt dolgozott, de közülük is kimagaslik Leonard Bernstein. „Vezénylése közben csak figyeltem a zenekar hangzását, varázslatos volt, nem értettem honnan jön, mintha a mennyből szállt volna alá...” – nyilatkozta Dicterow. A műsorban Dicterow szólójával csendül fel Bernstein Szerenádja, melyet a zeneszerző irányításával tanult meg még a nyolcvanas években. „...A műnek nagyon mély pillanatai vannak, különösen a lassú tételben, melyet Platón Lakomája inspirált.” Glenn Dicterow „…Dicterow játéka bámulatosan elegáns, és ördögien vakmerő…”
NEW YORK TIMES

Glenn Dicterow napjaink egyik legkiválóbb, Amerika- és Európa-szerte zenekari és koncert-szólistaként is egyaránt jól ismert hegedűművésze. Két évvel ezelőtti visszavonulásáig a New York-i Filharmonikusok ünnepelt koncertmestere és szólistája volt harmincnégy éven keresztül. A 2013/14-es szezon végén visszatért Kaliforniába, ahol a Juilliard Vonósnégyes alapítójának életműve előtt tisztelgő, a Los Angeles-i Thornton School of Music által nemrégiben létrehozott Robert Mann Alapítvány hegedű és kamarazene tanszékének vezetőjévé nevezték ki. Emellett aktívan tanít a világhírű New York-i Juilliard School és a Manhattan School of Music karain.
A legnagyobb kiadóknál jelentek meg lemezei, ezek között találjuk Copland Hegedűszonátáját és Zongoratrióját az EMI, Sosztakovics Hegedűversenyét a New York-i Filharmonikusokkal a Radiothon, Rimszkij-Korszakov Seheredázéját szintén a New Yorkiakkal és Yuri Temirkanovval a BMG, Kurt Masurral a Teldec felvételein. Legújabb CD-jén szólóhegedű és kamaraművek szerepelnek, ezek között Corigliano hegedű-zongora szonátája és Korngold Sok hűhó semmiért szvitje. Elsőként vette lemezre Bernstein Szonátáját és Martinu Három madrigál hegedűre és brácsára című művét.
A számos nemzetközi versenyen díjat nyert Glenn Dicterow a New York-i Juilliard School-ban Ivan Galamian növendékeként szerezte diplomáját, tanult továbbá Henryk Szeryng irányítása alatt, de – ami számunkra, veszprémiek számára különösen is érdekes – Auer Lipót leghíresebb egykori növendékénél, Jascha Heifetznél is!   Részletes információ: www.auerfesztival.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?