Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

A HÍD ÖKRÖS EGYÜTTES NÉPZENEI HANGVERSENYE
Auer Hegedűfesztivál - Dubniczay-palota udvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 227 értékelés alapján
  Leírás
Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk.

Ökrös Együttes
Dubniczay-palota udvara – 2016. augusztus 3. 17.30 A híd - népzenei hangverseny Az Ökrös zenekart Ökrös Csaba alapította 1986-ban. Célul tűzte ki, hogy minél hitelesebben, minél élményszerűbben játssza a Kárpát-medence népzenéjét: magyart, románt, cigányt, szlávot. A zenekar tagjai mind klasszikus zenei előképzettséggel rendelkeznek, ezzel párhuzamosan kezdtek népzenével foglalkozni. Fő érdeklődési területük a többnemzetiségű Erdély, a népzene egyik utolsó európai kincsesbányája, ahol elképzelhetetlen gazdagságban, kulturális összefonódásban gyűjthetők még a magyar, román, cigány, zsidó népzene máshonnan már kiveszett dalai. A zenekar tagjai a valósághű megszólaltatás érdekében eredeti népi hangszereken játszanak, elsősorban a „klasszikus magyar” vonósbanda hangszerein: hegedű, brácsa, bőgő, de a repertoártól függően használnak ütőgardont, gitárt, dobot vagy dorombot is. Az Ökrös Együttesnek hat saját lemeze jelent meg, kettő közös lemez Kallós Zoltánnal, egy közös lemez Fodor Sándor Neti kalotaszegi prímással, de sok más neves népzenésszel, énekessel muzsikáltak együtt, mint Sebestyén Márta, Berecz András, Szalóki Ági, Herczku Ágnes.
Az Ökrös 1994 nyarán Amerikában turnézott, és egy ottani barátjuk, Dave Feeney segítségével egy Hollywood-i stúdióban vehettek fel egy teljes lemezanyagot, mely rendhagyó módon az Óriás laposhal, latinul Hippoglassus Hippoglassus címet kapta. A ma már ritkaságnak számító, csak instrumentális vonós népzenét tartalmazó albumon többek között rábaközi, kalotaszegi, mezőségi, kutasföldi és marosszéki népzenék hallhatóak. ÖKRÖS CSABA – hegedű D.TÓTH SÁNDOR – brácsa, koboz, ütőgardon ADORJÁN ISTVÁN – duda, furulya, brácsa KÜRTÖSI ZSOLT – nagybőgő Részletes információ: www.auerfesztival.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?