Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GÁRDONYI IFJÚSÁGI KAMARAZENEKAR
Auer Hegedűfesztivál - Szent István terem, Megyeháza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 227 értékelés alapján
  Leírás
Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk.

Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését. Számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket.
A zenekar 1993 óta a háromévente megrendezésre kerülő Országos Zenekari Versenyen minden alkalommal dobogós helyen végzett, többször karnagyi és tanári különdíjakban is részesült. 2014-ben az országos I. helyezés és karnagyi különdíj mellett a „legjobb Bartók-interpretáció” díját is elnyerte. A nemzetközi Piccoli Archi vonószenekari fesztiválon ARANY minősítést, 1. helyezést és karnagyi különdíjat szereztek.
2015-ben megyei Prima díjat kaptak magyar zeneművészet kategóriában, és egyben elnyerték a Prima közönségdíját is. Veszprém a város művészeti értékeinek gazdagításáért, Veszprém nemzetközi hírnevének öregbítéséért Gizella-díjat adományozott számukra.
A Gárdonyi zenekar hazai és külföldi kapcsolatokat is ápol. Felléptek Budapesten a Művészetek Palotája Üveg-termében, Amszterdamban, Dánia és Hollandia számos városában, valamint lehetőségük nyílt arra is, hogy 2015-ben bemutatkozzanak az Auer Hegedűfesztiválon. A Veszprém Televízió ifjúsági és kulturális műsoraiban rendszeresen szerepelnek.
Demel Eszter karnagy, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, a Kokas-pedagógia jeles képviselője. Zenekarvezetői munkáját a Csermák Antal Zeneiskola és a Mendelssohn Kamarazenekar művésztanárai segítik. Részletes információ: www.auerfesztival.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?