Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ ÖRDÖG HÁROM ARANYHAJSZÁLA
Gárdonyi Géza Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 79 értékelés alapján
  Leírás
AZ ÖRDÖG HÁROM ARANYHAJSZÁLA mesejáték Jacob és Wilhelm Grimm meséje alapján színpadra írta: Szőke Andrea a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Jankó, az egyszerű parasztgyerek, megszületésekor ígéretes, egyben hihetetlen jóslatot kap: hamarosan nagy-nagy gazdagság éri, és még a király lányát is megkapja feleségül. Így kezdődik egy kalandos történet...és még hogy folytatódik! Mert az „itt a vége fuss el véle" még nagyon messze van. Addig még igen rögös utat kell bejárnia szegény fiúnak! Rablókkal, különös figurákkal kell találkoznia, hogy Grabancról, a csupa kóc ördögfattyáról ne is beszéljünk... Akinek ha nem szerzi meg a bozontjából a három csillogó aranyhajszálat, oda a boldogság! Nos, elég az hozzá, hogy ebben a mesében nem elég egyszerű szerencsefiának lenni. Szükség van itt még bátorságra, kitartásra és kacskaringós észre is! És persze nem árt egy kis segítség sem... pláne ha a főhős ezt a gyerekektől kapja!
A Grimm testvérek klasszikusnak számító meséjét már sokféleképpen földolgozták. Érthető is, hisz a főhős fordulatos kalandjai a mai gyermekek, számítógépes látványvilághoz, pörgő jelenetekhez szokott képzeletét is képes elvarázsolni, úgy tud értéket közvetíteni, hogy közvetlenségével, egyszerűen csak belopja magát a hallgatóság gondolataiba. Eközben, a benne szereplő érdekes emberi karakterek, számos érzelmes- és humoros helyzet megformálói lehetnek, a bejárt helyszínek egy igazán színes mesevilág megteremtésére adnak lehetőséget.
Az interaktív elemektől pedig nem csak hogy ismerőssé válik a mese, hanem egyszerűen egy saját történetté...

JÁTSSZÁK:

 

KOVÁCS DÁNIEL

GULYÁS BUDA

 

NAGY ADRIENN

 

SZÉL ANIKÓ

 

BARANYI PÉTER

 

FEHÉR ISTVÁN

 

A zenei felvételben közreműködött: ifj. Gelencsér János (hegedű, cimbalom)

 

Játéktér: BARÁTH ZOLTÁN

 

Díszlet: DÓSA CSILLA

 

Jelmez: KOVÁCS TÍMEA

 

Zene: OKOS TIBOR

 

Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ

 

Súgó/Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

  Stáblista
Rendező 
Baráth Zoltán 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Egri Gárdonyi Géza Színházban egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
3300, Hatvani kapu tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?