Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GÖDÖLLŐ VÁROS 50 ÉVE
Művészetek Háza Gödöllő - Művészetek Háza Gödöllő, Akadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Dr. Merva Mária előadása

Nyugdíjas korosztálynak ajánljuk! Esemény kezdése: 2016. 09. 30. (péntek) 16.00
90 perc, szünet nélkül A Gödöllői Akadémia II. félévének 2. előadása GÖDÖLLŐ VÁROS 50 ÉVE Gödöllő a szocialista rendszerben vált várossá az agráregyetem és a nagyipar idetelepítése következményeként. A döntéshozóknak célja, terve volt Gödöllővel, meg akarták változtatni a település királyi nyaralóhely jellegét, és  ennek érdekében sok pénzt áldoztak a település átalakítására. Nagyközségből várossá fejlesztették: felduzzasztották a lakosok számát, lakótelepeket húztak fel gyakran a régi épületek eltüntetésével, a pártház és az áruház felépítésével gyakorlatilag megszűnt a település főtere. Magyarország egyik legjelentősebb barokk műemlékét, a Grassalkovich-kastélyt évtizedeken át elhanyagolták, szovjet laktanya és szociális otthon működött benne. Ugyanakkor bölcsödéket, óvodákat, iskolákat, egészségügyi intézményeket, művelődési házat, múzeumot hoztak létre. Átalakult a helyi társadalom szerkezete is. Ezzel a barokk-szocialista konglomerátummal kell gazdálkodnia az 1990 óta regnáló városvezetésnek, amely igyekszik folytatni a szocializmusban kialakult munkamenetet (infrastruktúra , új piac, új könyvtár) és ugyanakkor rehabilitálni a degradált értékeket (kastély, egyházi iskolák, cserkészet).  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?