Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SHAKESPEARE KIRÁLYNŐJE
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
BEREMÉNYI GÉZA: SHAKESPEARE KIRÁLYNŐJE Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk! történelmi színjáték

Shakespeare királynője - a trón és a színpad mögé, azaz a kulisszák mögötti világba visz el bennünket Bereményi Géza új drámája. Bármely trón és színpad rejtett helyszíne izgalmas lehet az átlagpolgárnak és átlagnézőnek, aki soha nem láthat be oda, ahol a politikát és a színházat csinálják. Hogyne lenne mindez érdekes akkor, amikor a hatalmat és a művészetet a világtörténelem egyik legjelentősebb uralkodója, I. Erzsébet és legjelentősebb alkotója, William Shakespeare jelenítik meg? „Olyan, mintha az elveszett Shakespeare királydráma került volna most elő. Shakespeare kortárs szerző kortárs drámákat írt a saját korában. Kortárs jelmezekben és térben. Az akkori jelenidőben fogalmazta újra Hamlet, II. Richárd, III. Richárd… történelmi figuráit. A történelmi Hamletnek vagy Richárdnak nem sok köze volt a megírt figurákhoz, nem játszatta őket 2-300 évvel azelőtti kosztümökben, nem múzeumi színház volt, ami a meiningenizmus XIX. század divatja óta sokszor tért hódít a színház- és filmművészetben. Tehát kortárs dráma a jelenidőben. Bereményi mélyrehatóan tanulmányozta I. Erzsébet és Shakespeare korát, és ennek alapján fogalmazta meg ezt a példabeszédet a mindenkori erőszak és illúzió birodalmáról. Az Erzsébetség és Shakespeare-ség hasonlóságáról és különbözőségéről, uralkodó és színházcsináló alkotó ember örök viszonyrendszeréről. Ami újra és újra ismétlődik a világtörténelemben. A miértekre keresi a választ. Bármilyen nemes célt szentesíthet-e nemtelen eszköz? Vagy leginkább lássuk és ezáltal láttassunk? Alkotó ember csak így segíthet mások életén.” (Galambos Péter, rendező)
  Szereposztás
Erzsébet, Anglia királynője  
Udvaros Dorottya 
Cecil, államtitkár 
Kovács Zsolt 
Essex, a királynő kegyence 
Hüse Csaba 
Bacon, tudós és koronaügyész 
Gyuricza István 
Shakespeare, költő és író 
Rátóti Zoltán 
Shakespeare, költő és író 
Kelemen József 
Richard, színész és részvényes 
Schlanger András 
Ben Jonson, író 
Fándly Csaba 
Mary Howard 
Szvetnyik Kata 
Közreműködik 
Kazári András 
Közreműködik 
Törő Gergely Zsolt 
Közreműködik 
Váncsa Gábor 
  Stáblista
Rendező 
Galambos Péter 
Közreműködik 
Szőke Richárd 
Segédrendező 
Csorba Mária 
Segédrendező 
Maku Márta 
Világítástervező 
Memlaur Imre 
Dramaturg 
Vörös Róbert 
Zeneszerző 
Melis László 
Díszlet 
Galambos Péter 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Ügyelő 
Szűcs László 
Súgó 
Csorba Mária 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?