Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ORFEO NAPOK II. – ÚT BACHIG – 4 GENERÁCIÓ
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Közismert tény, hogy Johann Sebastian Bach páratlan életműve aligha születhetett volna meg a hatás nélkül, melyet északnémet zeneszerző elődei, közülük is elsősorban Dieterich Buxtehude művészete gyakorolt a fiatal Bachra.

E koncert program-összeállítás azt a zeneszerzői utat próbálja meg bemutatni, mely négy, egymást szorosan követő és egymáshoz szorosan kapcsolódó zeneszerző géniusz – Franz Tunder (1614-1667), Dieterich Buxtehude (1637-1707), Nikolaus Bruhns (1665-1697) és Johann Sebastian Bach (1685-1750) – életműve egy-egy pillanatának felvillantása által kirajzolódik. Érdemes itt még egyszer felidézni négy zeneszerzőnk születési évszámait: 1614 (Tunder), 1637 (Buxtehude), 1665 (Bruhns) és 1685 (Bach).                                                                                                  Franz Tunder lübecki születésű orgonista és zeneszerző az első a láncban, egyben az egyetlen, aki jelentős zeneszerzői tanulmányokat folytathatott Németországon kívül (Itáliában Mattheson szerint Frescobaldi növendéke volt). Tunder művészete Monteverditől szinte egészen Bachig elkalauzol minket, bár igen kevés műve maradt fenn. Dieterich Buxtehude Tunder lányát vette feleségül, s Bach egész élete legnagyobb zenei élményének nevezte a Lübeckben hallott Buxtehude-műveket. Buxtehude legtehetségesebb növendéke Nikolaus Bruhns volt, egy egészen rendkívüli, Purcellhez fogható jelentőségű géniusz, akitől a koncert folyamán három művet is hallható lesz. Az utolsóként sorra kerülő húsvéti kompozíció (Hemmt eure Tränenflut) záró Amen-fugatójának témája – egy lutheránus korál dallamon, a Christ lag in Todesbanden alapszik, s innen igazán közeli a 22-23 éves Johann Sebastian Bach BWV 4-es jegyzékszámú Christ lag in Todesbanden című korál kantátája, mely a hangverseny utolsó műsorszáma. Műsor: Franz Tunder: An Wasserflüssen Babylon
Nikolaus Bruhns: Ich liege und schlafe (magyarországi bemutató)
Franz Tunder: Ach Herr, lass deine lieben Engelein
Dietrich Buxtehude: Jesu, meines Lebens Leben
szünet
Nikolaus Bruhns: Die Zeit meines Abschieds ist vorhanden
Nikolaus Bruhns: Hemmt eure Tränenflut
Johann Sebastian Bach: Christ lag in Todesbanden BWV 4 Közreműködik: Baráth Emőke - szoprán
Bárány Péter - kontratenor
Komáromi Márton - tenor
Thomas Dolié - basszus Purcell Kórus
Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Koncertmester: Paulik László
Vezényel: Vashegyi György
  Stáblista
Karmester 
Vashegyi György 
Koncertmester 
Paulik László 
Magánénekes 
Baráth Emőke 
Énekművész 
Bárány Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?