Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROZSNYÓI PÉTER TRIÓ – BMC LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Rozsnyói Péter 2004-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén. 2006-ban és 2007-ben Montreux-ben képviselte hazánkat, 2007-ben Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíjat kapott, s ugyanabban az évben Veszprémben Prima-díjat nyert. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ egyik tanára. Zenei munkássága a jazz mellett Bach műveinek szenvedélyes interpretálására épül.

„Rozsnyói Péter stílusa azonnal felismerhetõ. Jóformán egyedülálló abból a szempontból, hogy Jacques Loussier-val ellentétben õ nem Bachot jazzesítette, hanem a jazzt ‘bachosította’. És tette ezt jobban, ízlésesebben minden kortársánál, sõt az esetenként hasonló irányban tapogatózott Dave Brubecknél is. Ez roppant logikus építkezést jelent, amit ugyanakkor áthat a jazz spontaneitása és sodrása.” - így jellemezte játékát Pallai Péter. Érzelmes, de sohasem érzelgős zongorázását hasonlítják Lennie Tristanóéhoz, illetve Bill Evans-éhoz, saját szerzeményeire a fülbemászó melodikusság és a kifinomultság jellemző, amely szinte kamarazenei előadásmóddal párosul. Trióját több mint egy évtizede alakította. Autumn Witch címmel 2010-ben jelent meg első saját szerzeményekből álló CD-je, bőgőn Orbán Györggyel, a doboknál pedig Mohay Andrással. A nagyszerű ütős közelmúltban bekövetkezett tragikus halála óta a zongoristát elsősorban szólóban, illetve különböző formációk tagjaként hallhattuk, az Opusban idén előbb Stéphane Mercier belga szaxofonos oldalán, majd július elején a Winand Update tagjaként; a trió jó ideig alkalmi dobosokkal működött tovább.  „Mohay Andris óta most először működik nagyon a trió” - nyilatkozta Rozsnyói Péter az Opusban bemutatkozó új felállás kapcsán. Orbán György bőgős mellé a Svédországban élő, a Flower Kings neves progresszív rock együttes egykori dobosaként feltűnt, jelenleg a Jan Lundgren Trióval és saját svéd triójával játszó Csörsz Zoltán társult. Tavaly auguusztusi Opus-beli koncertjüket megelőzően rögzítették lemezüket a BMc stúdiójában, mely Pain of an Angel címmel ez év elején jelent meg a BMC Records gondozásában. Közreműködik: Rozsnyói Péter - zongora
Orbán György - nagybőgő
Csörsz Zoltán - dob Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?