Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ORBÓK ATTILA NEM VÁLOK EL! VÍGJÁTÉK 3 RÉSZBEN
Ady Endre Művelődési Központ - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.1 / 10) - 40 értékelés alapján
  Leírás
Több évtized elteltével, az Éless-Szín igazgatója, Éless Béla leporolta a szövegkönyvet és mai színpadra átdolgozva ajánlja ezt a remek vígjátékot a humor kedvelőinek.

Orbók Attila, a XIX.-XX.  századi   (1887-1964)  író, újságíró, kulturális  attasé.  Nem válok el!  c. vígjátéka akár  játszódhatna ma is. Házassági színjáték, ahol az érdek, a pénz, nem pedig az érzelmek lendítik előre a cselekményt.  Mindezt két különböző szemüvegen keresztül láthatjuk.  Kardosék hagyományos szögletes, szemüvege az un. „ideális családi érdekeket” nagyítja fel, míg Szönyiéket a lazább, de semmi esetre sem erkölcstelen életszemlélet vezeti, s ennek természetes színeihez nem kell szemüveg.  E két világ izgalmasan csap össze és sodor bennünket magával, komikus helyzetek élvezetes sorát teremtve meg számunkra, nézők számára. Szőnyi Lóránd író (Tóth Roland) szegényes lakásából elmenekül ifjú hitvese, Magda (Kondákor Zsófi), megelégelve a hitelekkel tűzdelt nyomort. Loránd viszont – a magánytól és a nyomortól korbácsolt ihletettségében – ontja a regényeket, forgatókönyveket, darabokat, de a siker rendre elmarad. Már-már fűtésre sem futja. Aki mégsem hagyja éhen halni, illetve megfagyni Lorándot, az Horváthné, Szőnyi gazdasszonya (Valler Gabriella).  Zseniálisan osztja be a nem létező pénzt.  Mind e közben egy év telik el, és kérő érkezik Kardos Péter (Kertész Péter) pénzügyi tanácsosékhoz, Hamvay Zsolt földbirtokos (Urmai Gábor) személyében. A férjjelölt gazdag és ezért Kardosné, Amália (Rák Kati) lelkesen bíztatja a fiatalokat az egybekelésre. De van egy aprócska akadály, az ara ugyanis még asszony, s a férj nem válik,  -- mint kiderül -- még pénzért sem!  Egy nem várt fordulat azonban új helyzetet teremt: Szőnyi Amerikából táviratot kap, egyik darabjának játékjogát komoly pénzért megvásárolták. Na, most aztán mindenki „beindul”, kevernek - kavarnak.  Bandi, Magdi bátyja (Bodor Géza) író szeretne lenni, lavírozni próbál a családtagok között, s jön Lici, a színművésznő (Nyertes Zsuzsa), aki teljes szívéből szereti az írót, akár van pénze, akár nincs, s beállít Borz Álmos költő (Éless Béla), aki mindenáron rá akarja venni Lórándot egy kiadó létrehozására, hogy végre megjelenjenek versei. Belép a képbe Sátory, a színművész (Koncz Gábor) is, ő pedig elvárja, hogy Lóránd új darabjában az ő elvárásai érvényesüljenek.  A játék során feltűnik egy fura inas (Mesterházy Gyula), s egy rámenős diáklány (Simonyi Réka)… s végkifejlet még tartogat meglepetéseket… A vígjáték a házasság egyfajta tükrét tartja elénk, melyet Koncz Gábor és Éless Béla közös rendezésében láthatunk. Az előadást kellemes, hangulatos aláfestő zenék kísérik majd,  Kokavecz  Iván szerkesztésében. A darabot 1933-ban a budapesti Kamaraszínház mutatta be, azóta nem került fel a színházak repertoárjára, méltatlanul.  1992-ben TV-film készült belőle, mely nagy sikert aratott.
  Stáblista
Szőnyi Lóránd  
Tóth Roland 
Magda  
Kondákor Zsófia 
Horváthné, Szőnyi gazdasszonya  
Valler Gabriella 
Hamvay Zsolt földbirtokos  
Urmai Gábor 
Kardosné, Amália  
Rák Kati 
Bandi, Magdi bátyja  
Bodor Géza 
Lici, a színművésznő  
Nyertes Zsuzsa 
Borz Álmos költő  
Éless Béla 
Sátory, a színművész  
Koncz Gábor 
Inas 
Mesterházy Gyula 
Diáklány 
Simonyi Réka 
Rendező 
Koncz Gábor 
Rendező 
Éless Béla 
Zene 
Kokavecz Iván 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, az Ady Endre Művelődési Központban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?