Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JOAN VIDAL SEXTET (E)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Joan Vidal Sextet

Közreműködik: Gabriel Amargant - tenorszaxofon, klarinét
Martí Serra - tenor- és szopránszaxofon
Marco Mezquida - zongora
Adrià Plana - elektromos gitár
Miguel Serna - nagybőgő
Joan Vidal - dob  A Joan Vidal szextett története egészen 2008-ig nyúlik vissza, amikor Vidal a londoni Royal Academy of Music hallgatójaként úgy döntött, hogy a hagyományos jazz stílust és az avantgárd európai jazzt (Kenny Wheeler, Django Bates, John Hollenbeck) egyesítő saját szerzeményeinek előadására összehoz egy csapatot a brit szcéna fiatal zenészeiből. Hazatérése után elhatározta, hogy újjáéleszti az együttest, immár a barcelonai jazz-élet emelkedőben lévő csillagaival. Miután nagy sikerrel léptek fel a híres londoni 606 Jazz Clubban, a Granollers Jazzfesztiválon és a Barcelona Nemzetközi Jazzfesztiválon, 2012 januárjában megjelent első lemezük, a zenekarvezető Deptford Suite című jazz-szvitjének élő felvétele, melyet Vidal a neves kanadai író, Robertson Davies trilógiájának ihletésére komponált. A 2014 áprilisában kiadott Illusionary Rhythms címet viselő második albumukon Ligeti György zenei világa előtt tisztelegtek. A szextett a közelmúltban Richard Strauss híres szimfonikus költeménye, az Imígyen szóla Zarathustra egy különleges adaptációjával lepte meg közönségét. Vidal a nagyzenekarra írt művek e kiemelkedő alkotásának zeneanyagát a jazz szextett hangzásvilágába illesztette, teret engedve a kortárs zene nyelvén megszólaló improvizációknak is. Az eredmény a L’Auditori de Barcelona felkérésére írt, az intézmény 2013-14-es AFTERS Series évadjának megnyitására komponált Revisiting Zarathustra című szvit lett, „egy egyedülálló, érzékeny darab, amely nem zenei idézetekkel operál, hanem a mű lényegét ragadja meg; mind hangzásában, mind harmóniáiban lenyűgöző eredménnyel, komoly előadók tolmácsolásában”, ahogy Jorge de Persia írta a műről a La Vanguardia hasábjain. Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?