Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KAMARA.HU/1 - FORDULÓPONT - A ZENEAKADÉMIA KAMAREZENEI FESZTIVÁLJA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Fordulópont” – ezt az alcímet viseli idén Simon Izabella és Várjon Dénes kamara.hu elnevezésű kamarafesztiválja, amely hosszú évek után tavaly a Zeneakadémián talált otthonra, remélhetőleg végérvényesen.

Akkor „első és utolsó” műveket tűztek műsorra válogatott nemzetközi művészek közreműködésével, most olyan kompozíciókat helyeznek egymás mellé, amelyek akár a szerző életében, akár a zene vagy a műfaj történetében fordulópontnak bizonyultak. S persze a cím utal Klaus Mann memoárjára is, amely a klasszikus-romantikus kamarazene hőskorának számító polgári kultúra utolsó – és katasztrófába torkolló – fejezetének megrázó leírását adja. Az első koncert műsora Schuberttől Bartókig ível, s a fellépők között ott találjuk a két művészeti vezető mellett a hegedűművészként is aktív Henning Kraggerud norvég kortárs szerzőt, az 1998-ban, huszonkét évesen a Nemzetközi Yehudi Menuhin Hegedűverseny zsűrielnöki különdíját megnyerő, kortárs zenében is jártas Carolin Widmannt, a széles körű tanári tevékenységet folytató, Várjon Dénessel régóta kamarazenélő német csellistát, Christoph Richtert, az amerikai operaszínpadok egyik legkeresettebb szoprán csillagát, a dalénekesként nemrég a Carnegie Hallban bemutatkozott Sarah Shafert, és a nagyszerű klarinétművészt, a bemutatásra aligha szoruló Klenyán Csabát is. Valamennyien Simon Izabella és Várjon Dénes régi kamarapartnerei, s ettől nem függetlenül: barátai. Műsor: Schubert: a-moll („Lebensstürme”) Allegro, D. 947
Dvořák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”)
szünet
Schubert: Nacht und Träume, D. 827
Schubert: Die junge Nonne, D. 828
Schubert: Frühlingsglaube, D. 686
Schubert: Gretchen am Spinnrade, D. 118
Schubert: Rosamunde-románc, D. 797
Henning Kraggerud: 10. Eqiunox Postludium (magyarországi bemutató)
Janáček: Szonáta hegedűre és zongorára
Henning Kraggerud: 24. Eqiunox Postludium (magyarországi bemutató)
Bartók: Kontrasztok, BB 116 Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Sarah Shafer (szoprán); Carolin Widmann, Henning Kraggerud (hegedű); Christoph Richter (cselló); Klenyán Csaba (klarinét)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?