Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANDA GÉZA FESZTIVÁL - ALEKSANDR SAJKIN ZONGORAKONCERTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A zürichi Anda Géza Verseny legjobbjait felvonultató fesztiválon a kimagasló fiatal művészeken keresztül egyes iskolákat is megismerhetünk a sorozat harmadik estjén, brazil és olasz muzsikus után a legendás orosz zongoraiskola egyik fiatal képviselője, a tavalyi második helyezett lép pódiumra.

Az 1987-ben született Alexandr Sajkin a Moszkvai Konzervatóriumban – akárcsak Borisz Berezovszkij és Alexej Vologyin – a Richtert, Gilelszt, Luput is tanító Heinrich Neuhaus növendékénél, Eliso Virsaladze osztályában szerzett diplomát 2010-ben. Tudását 2013 és 2015 között a salzburgi Mozarteumban tökéletesítette, a pályáját a Szentpétervári (akkor még Leningrádi) Konzervatórium legfiatalabb tanáraként kezdő Pavel Gililov vezetésével. Alexandr Sajkin olyan műsort hoz Budapestre, amely reprezentálja sokoldalúságát, nagy repertoárismeretét, mégis koherens egészet alkot. A kétszázhatvan éve született Mozart C-dúr szonátája és Chopin gyászindulójáról híres szonátája között elhangzik például Liszt a Don Giovanni témáira írt fantáziája – nem véletlen, hogy a félelmetesen virtuóz mű ritkán hallható koncerten. Ehhez kapcsolódik Mozart szintén szabadon megformált, és – akárcsak a két Chopin-noktürn – felkavaró, személyes hangvételű d-moll fantáziája, valamint a hangnemileg azt folytató-feloldó D-dúr rondó. Műsor: Mozart: 10. (C-dúr) szonáta, K. 330
Mozart: d-moll fantázia, K. 397
Mozart:  D-dúr rondó, K. 485
Liszt: Don Juan-parafrázis
szünet
Chopin: Két noktürn, op. 48
Chopin: b-moll szonáta, op. 58/3
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?