Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANDA GÉZA FESZTIVÁL - RONALDO ROLIM ZONGORAESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Virtuozitás és meleg tónusú zongorahang, nagy képzelőerő, új színek, árnyalatok keresése – így jellemezte a brazil zongoraművész játékát a háromévente megrendezett Nemzetközi Anda Géza Zongoraverseny egyik zsűritagja.

Ronaldo Rolim 2015-ben különdíjat kapott, valamint harmadik helyen végzett ezen a megmérettetésen, amelynek rangját az is adja, hogy a résztvevőknek rendkívül széles repertoárt kell bemutatniuk. Az 1986-ban született muzsikus pályafutását meghökkentő adatok jellemzik több mint harminc díjat gyűjtött be nemzetközi versenyeken, fiatal kora ellenére már négy kontinens közönsége hallhatta játékát, fellépett többek között a New York-i Carnegie Hallban, a londoni Wigmore Hallban, és Dél-Koreában is. A kiválasztottak azon szűk köréhez tartozik, akik a Yale School of Music zongorista DLA-hallgatói; a neves orosz művész-pedagógus Boris Bermannál tanul, disszertációját Szymanowski zenéjéből írja. Budapesti műsorában egy lengyel és egy magyar zeneszerző-párost állít egymás mellé, akiknek tagjai nemcsak „zenei vérvonalban” (Chopin–Szymanowski, Liszt–Bartók), hanem egymás között is kapcsolathálót alkotnak. A koncert műsorán két viszonylag fiatal, százéves mű is szerepel – Bartók népzenéhez kevésbé kapcsolódó Szvitje mellett különlegességnek számít a Masques-ciklus, amely az európai kultúrtörténet három mitikus alakját állítja középpontba. E triptichon rímel Chopin op. 50 jelzésű három mazurkájára, valamint az ezzel azonos időben komponált, nagyszabású és szintén háromrészes fisz-moll polonézre. A koncert megkoronázásaképpen Liszt egy tömbből faragott remekműve, démoni pokolvíziója hangzik el a kivételes kvalitású fiatal művész tolmácsolásában. Műsor: Chopin: Mazurkák, op. 50
Chopin: Polonéz, op. 44
Szymanowski: Masques, op. 34
Bartók: Szvit, op. 14
Liszt: Dante-szonáta
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?