Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JERUSALEM QUARTET - ÖSSZKIADÁS ÉLŐBEN
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb vonósnégyese, a tagok technikai tudása és zenei érzéke korukat meghazudtoló” – írja a négyesről az egyik legtekintélyesebb szaklap.

A négy izraeli muzsikusból (Alexander Pavlovsky és Sergei Bresler – hegedű, Ori Kam – brácsa, valamint Kyril Zlotnikov – cselló) álló csapat körbeturnézta és meghódította Észak-Amerikát és Európát, összeszokottságuk, virtuóz muzikalitásuk és kifejezőerejük rendre megbabonázza a közönséget. Bartók Béla kvartettjei közismerten kiemelt nehézségűek, hiszen egyfajta radikális újradefiniálásai magának a zsánernek; az elődök eredményeinek összegzése s új irányok kijelölése egyaránt. Az I. vonósnégyes esetén Bartók legnyilvánvalóbb törekvése a népzenei motívumok beemelése a műzenébe volt, egyszersmind a fúga műfaj újfajta olvasatának megteremtése. A III. vonósnégyes sokkal feszültebb, disszonánsabb, és nem csupán a hangrendszerek vonatkozásában kísérletezőbb, hanem a játéktechnikai módozatok terén is. Az V. vonósnégyes (e mű Jerusalem Quartet-féle interpretációját a New York Times ez év elején külön is méltatta) pedig szerkezeti és formabravúroktól hemzseg, amelyeket rendkívül komplex ritmikai közegben kell teljesíteni. Jerusalem Quartet: Alexander Pavlovsky, Sergei Bresler (hegedű); Ori Kam (brácsa); Kyril Zlotnikov (cselló) Bartók: 1. vonósnégyes, BB 52
Bartók: 3. vonósnégyes, BB 93
Bartók: 5. vonósnégyes, BB 110
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?