Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A KIS HERCEG
Győri Nemzeti Színház - Vaskakas Művészeti Központ (volt BBMMK)

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Pécsi Balett: A kis herceg Táncmese Antoine de Saint-Exupéry regénye nyomán

Zeneszerző Beck Zoltán (30Y)
Zeneszerző Sárközy Zoltán Papa (30Y)
Rendező-koreográfus Vincze Balázs Beck Zoli és Sárközy Papa, a 30Y zenekar ikonjainak első mesebalettje Vincze Balázs koreográfiájában.
Az 55 éves Pécsi Balett ősbemutatója.
Az előadást 6 éves kortól ajánljuk.
 
„a kis herceg figurájában az az izgalmas, hogy miközben nem ártatlan, mégis tiszta - abban az értelemben legalább, hogy képes hinni a szeretetben. ő a franciák dömdödömje. a mi történetünkben a felnőttek világa legyőzhető. meglehet, hogy naivabbak vagyunk mi magunk, mint a kis herceg." beckzoli (30y)
 
A mese mindenki számára fontos tanító-élmény. A főhős küzdelmeinek bemutatása minta életünk nehézségeinek felvállalására és legyőzésére. A segítő emberi magatartás is szükséges idol a gyermekek számára. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regénye adta az ötletet egy pozitív, győztes átiratra, melyben a főhős megmenti a Földet a gonosztól, annak romboló hatalmától, a helytelen emberi magatartástól. 
A mese olyan történet, melyben mindenért meg kell küzdeni, semmi sem magától szép és jó. Semmi sem magától működik rendben. A mesehősnek azért kell bejárnia egy rögös utat, hogy széppé, jóvátegyen maga körül mindent, ami csúnya, rossz vagy igazságtalan. A mese önmagunk képességeit próbára téve a határtalan lehetőségek birodalmába vezet minket. 
Ez a mese az életre tanít mindannyiunkat. Olyan igazságokat hordoz, melyek a mai világunkból egyre jobban hiányoznak.

„Hogyan is lehetne megragadni egy olyan történetet, amelynek jóformán minden mondata aforizmává vált? Aminek számtalan feldolgozása volt az elmúlt évtizedekben - filmben, színházban, dalban? A kis herceg rajzolt alakja pedig úgy égett bele a nyugati ember kollektív tudatába, akár Milne Micimackója. Azt hiszem, a Pécsi Balett előadása azért izgalmas és szerethető előadás, mert nem görcsöl azon, hogy mást mondjon: a szeretetről és a magányról beszél, a bátorságról és a félelemről. De mindenekelőtt a szeretetről. Nem dagályosan, nem ostoba pátosszal, hanem magától értetődően, egyenesen és naivan. A darab rendezőjének és dramaturgjának, Vincze Balázsnak és Uhrik Dórának a kis hercege éppen ezért a miénk is. Azt hiszem, ezért szerettünk együtt dolgozni a táncjátékon, és várom - sokkal inkább nézőként mintsem alkotóként - a bemutatót.” – Beck Zoltán (30Y) Az előadás létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.
 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?