Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AKÁRKIK
Csiky Gergely Színház - Szinház Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kassai Thália Színház: Akárkik Tantermi színházi nevelési előadás

A Kassai Thália Színház legújabb bemutatója az Akárkik című színházi nevelési előadás (Theatre in Education – TIE), mely a közel húsz éve működő budapesti Káva Kulturális Műhellyel együttműködve jött létre, minden szempontból egyedülálló, kísérleti kezdeményezésnek számít magyar és szlovák nyelvterületen egyaránt. A Thália Színház színészeinek, alkotóinak újdonság kipróbálni ezt a színházi formát, és a színházi-nevelő program kereteit. Ebben a műfajban a produkció fele készül el a próbafolyamat alatt, a másik fele pedig magán az előadáson születik meg, amikor a diákok hozzászólnak az adott témához, beszélgetnek a szereplőkkel, befolyásolják a történet kimenetelét, maguk döntenek bizonyos momentumokról. Az Akárkik című színházi nevelési előadás kiindulópontja Kárpáti Péter Akárki című drámája. Az utóbbi évtizedek egyik jelentős magyar drámai alkotása lényeges, de gyakran tabuizált, elhallgatott témákat feszeget, melyek közül a legjelentősebbek a halál, a gyászmunka, a társadalom viszonya a haldoklóval. Az Akárkik a felelősségvállalás témakörét járja körül. A diákokat azzal a kérdéssel szembesíti, vajon mi a másik ember felelőssége, egy olyan emberrel kapcsolatban, aki bajban van. Mik a felelősségvállalás lehetőségei egy családtag, egy barát, a társadalom, vagy egy vadidegen szempontjából? Lehet-e segíteni, ha a másik elutasítja, ha az érintett magának is hazudik, mit tud tenni a közeli hozzátartozó, vagy a kívülálló? Tanácsadó-rendező-alkotó: Káva Kulturális Műhely
Milák Melinda, Kardos János és Gyombolai Gábor Dramaturg: Forgács Miklós Előadók: Nagy Kornélia/Varga Lívia
Szabadi Emőke
Lax Judit
Havasi Péter
Madarász Máté Rendező: Czajlik József    
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Hogy tetszett?