Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NE HISZTIZZ! - GÓBI RITA - VII. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A VII. Nemzetközi Monotánc Fesztivál keretében Góbi Rita, Szegő Dávid: Ne hisztizz! / Don't Fuss!

Góbi Rita és Szegő Dávid duója zene és tánc (zenész és táncos) egymásra utaltságáról, együttműködési kényszeréről „szól”, arról tehát, hogy miként érintkezik, küzd egymással két nonverbális művészeti ág (ember – férfi és nő), ha nincs közös nyelvük, s csak a magukén kommunikálhatnak. Születhet ebből összhangzat, egy irányba mozdulás? – erre a kérdésre felel az előadás, vagy inkább, ezt a kérdést teszi fel…  Góbi Rita 2015-ben a Legjobb Kortárs Táncművésznek járó díjat kapta ezért az előadásért. 2015-ben az előadás a kölni Solo&Duo Fesztivál Legjobb Szóló Koreográfiájának járó díjat kapta.
Tánc: Góbi Rita
Zene: Szegő Dávid
Jelmez: Sinkovics Judit
Világítástechnika: Budai Géza
Kreatív producer: Bakk Ágnes

Góbi Rita táncművész, koreográfus, tanár, társulata 2006 óta van jelen a kortárs tánc, performance és színház világában. Vajdaságban, Újvidéken született, a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett klasszikus balett szakon, később mesterdiplomát szerzett, mint koreográfus és táncpedagógus. Kétszer nyerte el a Fülöp Viktor-ösztöndíjat, 2015-ben pedig az Évad Legjobb Táncosnőjének választották. VII. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások némelyikében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki. The International Monodance Festival biennial is organised by the Central Europe Dance Theatre for the 7th time this year. Between the 11th and the 14th of May, the host of the event is Bethlen Square Theatre again. During those four nights, 16 solo dance performances await the audience altogether. The festival is based on the performances of the past years. Rita Góbi and Dávid Szegő (drums) are exploring the "self" and the constant present through music and dance., that is sometimes very hard for one to face it. The 40 minutes long dance performance is  researching the elements of a relationship focusing on hysteria and the aftermath. The performance is connecting the rhythm of the drums and the humor, that is „hidden“ in a couple's daily life, this can be observed by an outsider. And the outsiders are sitting and watching and laughing. On us. And at themselves, too.  For this performance Rita Góbi received the Best Hungarian Contemporary Dancer Award in 2015. Dance: Rita Góbi Music: Dávid Szegő Costume design: Judit Sinkovics  Light design: Géza Budai  Creative producer: Ágnes Bakk  Rita Góbi is a dancer, choreographer, teacher, founded her company in 2006. She was born in Novi Sad former Yugoslavia, now Serbia. She graduated as a classical ballet dancer at the Hungarian Ballet Academy and later finished her masters as a choreographer and dance pedagogue. Góbi won the Fülöp Viktor scholarship for two times and was elected as the best female dancer of the year in 2015. www.bethlenszinhaz.hu www.monotanc.hu www.gobirita.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?