Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOI - PRO PROGRESSIONE
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
BOI: Az út a fiútól a férfiig – A ProFitArt és a Pro Progressione produkciója

A tánc, a fizikai színház és Szlovákia különböző régiójából származó népzenék különleges fúziója. Hogy lesz a fiúból férfi a ma posztmodern társadalmában? Az alkotási folyamat fókuszában a tinédzser fiú férfivá válása helyezkedik el, mindez a két generáció elváló tradícióinak és értékeinek kontextusában. A férfivé válás kérdése veszít fontosságából a modern társadalmi diskurzusban, miközben az egyén szerepe a családban és a társadalomban fontosabb, mint valaha. Olyan időkben találjuk magunkat, amikor a létező hagyományok rendszere meglazul, felbomlik. Minden férfi – függetlenül korától és tapasztalataitól – a saját ideálját keresi. Minden gyerek hős akar lenni, függetlenül a hősiesség mibenlététől. A keresés az ösztönökből, a megfigyelésből és az utánzásból áll. Ideálja a különlegesség, tanítója a magány, vezetője pedig… egy nő. Lehetséges nem hősnek lenni? Lehetséges nem férfinak lenni egy férfi testben? Másnak lenni, mint a többi férfi a férfi-lét elárulása, gyávaság, frusztráció, talán a még a ‘csorda’ cserbenhagyása is. Az elvárások terhe és a sztereotípiák keverednek saját maguk elárulásával. Kívülálló férfiak közössége vagyunk. Rendező: Matej Matejka (SK/PL)
Koreográfus: Martin Talaga (SK/CZ)
Színpadkép: Agnieszka Pátá (PL)
Zene: Katarina Kalivodová (CZ/SK), Cécile da Costa (FR/CZ)
Előadók: Martin Talaga, Katarina Kalivodová, Cécile da Costa, Kateřina Eva Lanči
Fényterv: Karel Šimek (CZ), Galkó Janka (HU)
Hangterv: Andrey Shvetsov (RU)
Producer: ProFitArt
Társproducerek: ROXY NoD (CZ), Záhrada (SK), Pro-Progressione (HU), Studio Matejka (PL) Támogatók: Visegrádi Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Kulturális Minisztérium (Csehország), Cseh Centrum, Grotowski Intézet (Lengyelország), Švandovo Színház (Csehország). “Az ősi kultúrák eltérnek egymástól rengeteg részletben, mindemellett nem találunk a Földön egyetlen civilizációt sem, amelynek ne lenne valamilyen, a felnőtté váláshoz kapcsolódó tradíciója, rituáléja. E tekintetben a mai nyugati civilizáció egy teljes anomália.” (Respekt magazine, 26, Kryštof a Lumír Kolíbalovi)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?