Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A LÁDA TITKA
Pesti Vigadó - Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Láda Titka ... avagy Sehol és Valahol Mesedarab a néptánc nyelvén - Fitos Dezső Társulat

Zenei szerkesztő: ifj Csoóri Sándor
Dramaturg: Kocsis Rozi
Díszlet- és jelmeztervező: Mihács Gábor
Tánc: Fitos Dezső, Sipos Gergő
Bábtechnika: Kolozsi Angéla
Rendező- koreográfus: Kocsis Enikő, Fitos Dezső

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda ? Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié... SEHOL senki, csak a láda. Régi jószág, ütött-kopott, rézcsatokkal, nagy lakattal, kerekeken gurul, gurul... Vajon mit rejthet e láda? Talán SEMMIT. Talán üres. És ha mégis színültig van VALAMIVEL? Nincs mese, az öreg láda titkát csak akkor fejtheti meg az, ki megtalálta, ha kinyitja.
Hogy meri-e? Lesz-e hozzá bátorsága? Vagy bontatlanul visszaküldi VALAKINEK, VALAHOVÁ?
Csak az tudja meg a választ, aki megnézi az előadást.

 Kortárs mesedarab az autentikus néptánc nyelvén

A színpadon a gyerekek szeme előtt változik majd át a tér, megmutatva, hogy a normális, hétköznapi tárgyak hogyan tudnak atmoszférát teremteni, más országokba repíteni Spanyolországtól Afrikáig.

Ehhez igazodnak a különböző kultúrákra jellemző táncműfajok is. Így fuzionál az előadásban az argentin tangó, a kalotaszegi legényes a cirkuszi mutatványokkal vagy éppen a szteppel és a szvinggel.

A táncnak olyan kifejező ereje van, amely a megfelelő módon tálalva könnyen érthető a gyerekek számára. Mivel a képzelet birodalma nemcsak a gyerekeké, a darab egyaránt tartalmas az 5-6 évesek, mint a szüleik, esetleg nagyszüleik számára.

Mindenki belemerül az okostelefonjába, elvész a virtuális világban. Ez a mese tulajdonképpen üzenet a gyerekeknek, vagy azoknak, akik a képzeletükben még megőrizték gyermeki mivoltukat, hogy a képzeletünk egy csodálatos világ, ezért nagyon fontosak a mesék. A darab alcíme (Sehol és Valahol) arra kettősségre utal, hogy a történet éppúgy lehet valóságos, mint képzeletbeli.

A varázslat mindenkiben benne van

Él egy fiú valahol a nagyvilágban, amikor egyszer csak bezuhan az életébe egy láda, amely varázslatos kincseket rejt magában, köztük egy titokzatos bábut.  Pygmalion története visszaköszön az alapsztoriban. Nagyon jó alapanyag egy olyan előadáshoz, amelynek formanyelvében a báb- és a táncszínház találkozik.

Azzal szeretnénk elengedni a nézőket, hogy a varázslat mindenkiben benne van. Ezt tudni kell megélni.

Bővebb információk: 36 (1) 328 3340

Csoportok foglalás: kozonsegszervezes@vigado.hu

 

 

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?