Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUSONI: ZONGORAVERSENY, BRAHMS: II. SZIMFÓNIA - KUN WOO PAIK - ZONGORA, VEZÉNYEL: FARKAS RÓBERT
MÜPA - Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(10.0 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Két nagyszabású szimfonikus mű kerül egymás mellé ezen az estén, az egyik a szimfonikus repertoár méltán népszerű darabja, a másik igazi különlegesség, amely világviszonylatban is csak elvétve szólal meg koncerten

Két nagyszabású szimfonikus mű kerül egymás mellé ezen az estén, az egyik a szimfonikus repertoár méltán népszerű darabja, a másik igazi különlegesség, amely világviszonylatban is csak elvétve szólal meg koncerten. Ennek fő oka, hogy a valaha írt leghosszabb, legnagyobb méretű zongoraversenyként rendkívüli állóképességet igényel a szólistától. Ferruccio Busoni alkotása valójában öttételes, monumentális szimfónia, fináléjában férfikarral, amely Adam Gottlob Oehlenschläger dán romantikus költő Aladdin című verses drámájának zárójelenetét szólaltatja meg. Az izgalmas kompozíciót az idén hetvenéves, dél-koreai Kun Woo Paik előadásában hallhatjuk, aki legalább akkora különc a zongoristák között, mint volt az éppen százötven esztendeje született Busoni. Rendkívül színes és széles repertoárjának köszönhetően a nemzetközi zenei élet különleges alakjaként tartják számon, aki kiérlelt, rendhagyó produkciókkal, bámulatos zeneiségével és virtuozitásával nyűgözi le közönségét.
Az est második részében megszólaló Brahms-mű a zeneirodalom egyik legdallamosabb alkotása, szokták bécsiesnek is nevezni. Fülbemászó melódiái, könnyedsége, karakterbeli változatossága, derűs alaphangulata és kirobbanó erejű fináléja mindig kellemes és felszabadító élményt szerez a hallgatónak 1877-ben tartott ősbemutatója óta.
  Stáblista
zongora 
Kun Woo Paik 
karmester 
Farkas Róbert 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?