Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

LISZT / SZŐLLŐSY / LISZT / KOVÁCS NÉGY ELEM ( A CONCERTO BUDAPEST KONCERTJE )
Pesti Vigadó - Pesti Vigadó - Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 194 értékelés alapján
  Leírás
Kedves Közönségünk! A Concerto Budapest 2016.11.15-i programjában változás történt! A meghirdetett: Szőllőssy András Transfigurazioni és III. Concertoja helyett Szőllősy András: Addio - Georgii Kroó in memoriam és Kovács Zoltán: I. Szimfóniája hangzik majd el! Köszönjük megértésüket, a kellemetlenség miatt elnézésüket kérjük! Concerto Budapest

Liszt Ferenc bizonnyal legnépszerűbb szimfonikus költeménye, a Les Préludes ezen a hangversenyen együtt hangzik fel azzal a kórusciklussal, amelynek eredetileg, még az 1840-es évek derekán a nyitányául szolgált. A XIX. századi francia poéta, Joseph Autran négy verséből összeállított kompozíció, A négy elem a 2002-ben Bubnó Tamás által alapított Szent Efrém Férfikar előadásában kerül majd a programra most először zenekari változatban, Eckhardt Mária zongorás változatából készült rekonstrukciója alapján Gémesi Géza zeneszerző-karmester által készített partitúra és szólamanyag alapján. Az 1854-re újrahangszerelt Les Préludes pedig a koncert első száma gyanánt hangzik fel a Liszt-díjas Hamar Zsolt vezényletével. A két Liszt-alkotás után a 2007-ben elhunyt Szőllősy András műve kerül sorra a programon. A szólóhegedűre és 9 vonós hangszerre írt művét 2002 májusában mutatta be az Addio kamarazenekar, címét ezután kapta a darab, mely Szőllősy életművének legkarakterisztikusabb műcsoportjába, az emlékkompozíciók közé tartozik. Címzettje Kroó György kiváló magyar zenetörténész, "Szőllősy zeneszerzői kibontakozásának tanúja, sikereinek krónikása” zenéjének különösen értő hallgatója" - írja a műről megjelent elemzésében Farkas Zoltán (Muzsika, 2002. szeptember). A kompozíciót egy dodekafon dallam és annak variációi határoznak meg, melyből aztán egy Bach-melódia bontakozik ki, így lesz a mű emlék az emlékben. A koncert zárásaként  Kovács Zoltán rendkívül szuggesztív I. szimfóniáját hallhatjuk. Művészetében sok szempontból a tanári generáció (Vajda, Orbán) filozófiáját követi, illetve az előző évszázadok zenei hagyományaira és a 20. század kollektív zenei emlékezetére utal. Szent Ágnes legendáját felelevenítő műve egy igazi nagyzenekari alkotás, amely minden hangszercsoport számára igényes feladatot ad, a közönségnek pedig egy romantikus igényű szimfónia élményét ígéri. Műsor: Liszt: Les Préludes, S.97 Liszt: A négy elem (zenekari változat - Gémesi Géza rekonstrukciója) – ősbemutató --- Szőllősy András: Addio - Georgii Kroó in memoriam (km.: Miranda Liu) Kovács Zoltán: I. Szimfónia   Szent Efrém Férfikar (karnagy: Bubnó Tamás) Vezényel: Hamar Zsolt
  Stáblista
Karmester 
Hamar Zsolt 
Karnagy 
Bubnó Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?