Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOCSIS ZOLTÁN EMLÉKKONCERT - MOZART / BEETHOVEN ( CONCERTO BUDAPEST )
MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(8.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Kedves Közönségünk! Kocsis Zoltán a magyar zene történetének egyik legnagyobb hatású művésze volt. Korai halála pótolhatatlan veszteség mindnyájunk számára. Március 8-án Ő dirigálta volna a Concerto Budapestet. A hangversennyel most előtte tisztelgünk, rá emlékezünk. Emlékét és művészetét örökké őrizzük.

Műsor:MozartA-dúr zongoraverseny, K.488

BeethovenIX. (d-moll) szimfónia, op. 125

Közreműködnek:

Érdi Tamás - zongora

Szabóki Tünde - ének, Schöck Atala - ének, Megyesi Zoltán - ének, Bakonyi Marcell - ének

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Vezényel:Keller András

A harmincéves Mozart lágy virtuozitással és költőien kifejező fafúvós írásmóddal alkotta meg A-dúr zongoraversenyét, mely mű Kocsis Zoltán egyik személyes kedvence volt. Egykori mentoráltja, Érdi Tamás szenzitív játékában hallhatjuk majd a darabot, akiről így vallott egykoron a nagy mester: „Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. Úgy hiszem, hogy a játékában bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges… egy olyan új világot, dimenziót nyit meg, amit más nem.” (Kocsis Zoltán, Parlando, 2010. január).         

Beethoven IX. szimfóniája az egyik legnagyszerűbb mű, ami valaha született: az emberi összetartozás, a humánus értékek tökéletes megfogalmazása. A remekművet az Unesco felvette ’A világ emlékezete’ listájára, elismerve ezzel kimagasló kulturális szerepét, egyetemes értékét. Ily módon tisztelegve az emberiség történelmének egyik művészi csúcsteljesítménye, alkotója előtt. Ahogyan most mi is tesszük KocsisZoltán előtt.

 

Jegyekkel kapcsolatos információk:

Az eredeti műsorra megváltott jegyek automatikusan érvényesek az új programra, vagy a vásárlás helyén 2017. március 17-ig visszaválthatók!

A Concerto Budapest weboldalán, a jegy.hu-n, valamint a mupa.hu oldalon keresztül megvásárolt jegyek esetében a jegyek árát és a kezelési költséget az Interticket Kft. a vásárlásnál használt bankkártyához tartozó számlaszámra utalja vissza, a jóváírás kezdeményezésétől számított 30 napon belül. interticket@interticket.hu

Bérletekkel kapcsolatos információk:

A megváltott bérletek automatikusan érvényesek az új műsorra!

  Stáblista
Karmester 
Keller András 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
IX., Komor Marcell utca 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?