Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HTMSZSZ16 NYINA AVAGY...(SPECTRUM SZÍNHÁZ)
Thália Színház - Arizona StúdiÓ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
Határon Túli Magyar Színházak Szemléje a Tháliában Spectrum Színház előadása

Csehov Sirályának továbbgondolása Vișniec darabja, amelyben a szerelmes hősök tizenöt év múlva újból összetalálkoznak és olyan kérdések fogalmazódnak meg, mint: tud-e valaki Nyina nélkül élni? És vele? De ugyanakkor az is felmerül, hogy Nyina kivel tud, vagy kivel akar élni? Egy szerelmi háromszögről van szó, amely akkor is, most is foglalkoztatja az emberiséget, hiszen a szerelem mindig korszerű téma. A Spectrum Színház az Anton Pavlovics Csehov Sirály című drámájából készült produkciót tavasszal mutatta be, most annak hangulatában folytatja Török Viola rendező a Vişniec-darabot – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. Bár a szereplők egy része megváltozott, formailag és zeneileg is ugyanahhoz a hangulathoz szeretne kapcsolódni a rendező. Ugyanabban a környezetben játszódik, történetileg is ugyanott folytatódik, ahol a Sirály abbamaradt. Matei Vişniec kortárs drámaíró a Sirályban megismert Nyina és a két hozzátartozó férfi szerelmének szálát bonyolítja tovább, abból indul ki, hogy Trepljov második öngyilkossági kísérlete (főbe lövi magát, ezzel végződik a Csehov-darab) sem sikerül, él tovább a birtokon egyedül. Tizenöt évvel később megjelenik Nyina, és próbálják átbeszélni az életüket, érzéseiket. Időközben megjelenik Nyina másik szerelme, Trigorin is – aki miatt annak idején otthagyta Trepljovot, s akivel azóta együtt él –, így már hárman beszélik meg a múltat, a jelent és a lehetséges jövőt. A darab nem csak azért érdekes, mert egy másik perspektívából mutatja be a szerelmi háromszöget, hanem mert folyamatosan reflektál a csehovi történetekre: a Sirályban felvetődött problémák itt kibeszélésre kerülnek, régi kérdésekre keresik a választ, és az éveken át homályban maradt titkokra is fény derül. Ez a történet a nagy orosz forradalom idején játszódik, így szó esik arról is, hogy hogyan kapcsolódik a magánélet a politikához, mi köze a művészsorsnak a történelemhez. Szereplők: Nyina – Márton Katinka Trepljov – Kinda Szilárd Trigorin – Sebestyén Hunor
  Stáblista
Rendező 
Török Viola 
Díszlet 
Török Viola 
Jelmez 
Takács Tímea 
Fény, hang, videó 
Incze Róbert 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!