Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NÉPZENÉK PÁRBESZÉDE - KÍNAI CIMBALOM VIRÁGAI
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Népzenék párbeszéde - 'Kínai Cimbalom Virágai' koncert

Műsor: Mélységes éjszaka - Pekingi Opera dallam (átdolgozta: Zhang Xia)
Han Zhiming: Viharmadár
Liu Xisheng: A szecsuáni Tatu-folyón
Szilvavirág - dél-kínai népzene (összeállította: Xiang Zuhua)
Li Xiaogang: Új élet a szigetünkön
A tábornok parancsa - szecsuáni cimbalomdallam
Búsuló kínai asszony a hunoknál - kantoni zene (átdolgozta: Yao Xiaoqin)
Bedřich Smetana: Moldva (átdolgozta: Sun Xiaosong)
Liszt Ferenc: II. Magyar Rapszódia (átdolgozta: Sun Xiaosong)
Jázminvirág - kínai népdal (átdolgozta: Xu Zhenmin)
Gui Xili: Örömhír
Mennyasszonyom, hadd lebbentsem fel a fátylad - kínai ujgur népdal (átdolgozta: Zhao Junyi) Közreműködik: Kínai Központi Zeneakadémia: Prof. Liu Yuening, Du Yu, Feng Ruyuan, Mi Xianyue, Zhai Ruohan, Zhou Tingting
Kínai Zeneakadémia: Zhang Xia docens, Chen Huixin, Chen Yu, Hou Jianjian, Wang Yuqi
Peking Yuying Középiskola: Sun Yiliang
Nankingi Tanárképző Egyetem Zeneadadémia: Prof. Yao Xiaoqin, Diao Yueran, Li Tianyu, Xing Ruiling
Nankingi Művészeti Főiskola Zeneakadémia: Sun Haoran
Szecsuáni Zeneakadémia: Prof. Dai Ru, Gu Yulei, Yin Shuhui
Délnyugati Nemzetiségi Egyetem Művészeti Kara: Lu Peng, Li Jinxi, Pan Sirui, Wang Siyi, Yang Xinyu
Hunani Művészeti Szakképző Főiskola: Tan Zhu, Peng Si Dr. Liu Yuening (Liu Jüe-ning), a Kínai Központi Zeneakadémia professzora által vezetett cimbalomművész csoport tagjai mindannyian különböző zeneversenyeken díjazott, a hangszer elismert művészei.

A Ming dinasztia vége felé (17. században) a Perzsiából származó Szantur nevű verővel megszólaltatott húros hangszer kezdte meg térhódítását a hatalmas kiterjedésű Kínában, ahol több változatát is kifejlesztették az idők során, és kínaiul jangcsin-nek (yangqin-nek) nevezték. A kínai jangcsin egyik legközelebbi rokonhangszere a magyar cimbalomnak. Ma már a jangcsin, vagyis a kínai cimbalom számtalan kínai népzenét játszó zenekarban és cimbalomra írt zeneműben hagyományos kínai hangszerként szerepel.

A több, mint 20 kínai cimbalomoktatóból, egyetemi hallgatóból és a fiatal generáció képviselőiből álló vendégegyüttes idén első ízben látogat el Európába. A nagyszabású turné első hivatalos rendezvénye Budapesten kerül megrendezésre abból az apropóból, hogy Dr. Liu Yuening professzor az ELTÉ-n szerezte meg doktori címét (2008-ban) és emiatt különösen nagy szeretettel vezeti be a magyar hallgatóságot a kínai cimbalomművészet rejtelmeibe európai, köztük magyar zeneműveket is virágcsokorba rendezve.

A koncert a Magyar-Kínai Művészeti és Kulturális Egyesület, a European Society for OBOR Cooperation and Development és a BMC támogatásával jött létre.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?