Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOVÁCS ANIKÓ ÉS A BUDAPESTI VONÓSOK
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A koncert első részének műsorán Mozart szóló és zenekari művek szólalnak meg, míg a második felében a nem túl gyakran hallható Mendelssohn d-moll kettősversenye hangzik el Jandó Jenő zongoraművész kíséretével.

„Mindig óriási élményt ad a vele való közös munka, mind e mellett egy olyan remek zenekar kísér a koncerten, mint a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, akikkel még akadémista koromban játszottam utoljára” – Kovács Anikó. Kovács Anikó tanulmányait Lányi Margitnál kezdte, majd 13 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia előkészítő tagozatára Szenthelyi Miklós osztályába. Tizennyolc évesen megnyerte a Greensboroban (USA) megrendezett Eastern Music Festivál hegedűversenyét. A Zeneakadémián tanárai voltak Szenthelyi Miklós, Mihály András és Devich Sándor – 1990-ben művész diplomát kapott. 1991-ben a kiváló amerikai professzor Don Weilerstein meghívására a Cleveland Institute of Musicon – a Soros és a Cleveland Institute of Music ösztöndíjasaként folytatta képzését. 1991-ben asszisztens koncertmesterként részt vett az Aspen Music fesztiválon, majd a CIM versenyének egyik helyezettje. Amerikai művészdiplomájának megszerzése után visszatér Magyarországra, ahol eleinte elsősorban a Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapító tagjaként vesz részt a zenei életben. A Katar Filharmonikusok és a Katar Zeneakadémia alapító tagja – emellett számos hazai zenekarral lépett fel szólistaként. A Budapest Szimfonikusokkal 2013-ban jelentette meg harmadik szóló lemezét. Műsor Wolfgang Amadeus Mozart: E-dúr Adagio KV.261
Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr Rondo KV.373
Wolfgang Amadeus Mozart: A-dúr szimfónia KV.201
Felix Mendelssohn: d-moll kettősverseny hegedűre és zongorára MWV04 Közreműködik: Kovács Anikó – hegedű
Jandó Jenő – zongora
Budapesti Vonósok
  Stáblista
Hegedűművész 
Kovács Anikó 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?