Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MATTHIAS SPILLMANN MATS-UP (CH)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Matthias Spillmann svájci trombitás vezette MATS-UP kvintett 1999 óta működik, eddig öt lemezt adtak ki a zenekarvezető szerzeményeivel. A csapat elnyerte a Moods Blues & Jazz Award első díját, illetve a ZKB Jazzpreis második díját és többször jelölték őket rangos zenei díjakra (Német Zenekritikusok Díja, BMW World Jazz Award).

A tagok egytől-egyig állandó szereplői a nemzetközi jazzéletnek. A zenekarvezető a MATS-UP mellett több más svájci formációnak is tagja, zenészpartnerei között olyan nevek sorjáznak, mint Joe Lovano, Clark Terry, Gary Burton, Benny Golson, Bob Berg, Randy Brecker vagy Bob Mintzer, ráadásul a jazz mellett rendszeres vendégszólistája az Ensemble für Neue Musik Zürich kortárs zenét játszó együttesnek is. A kvintett másik fúvós szólistája, a szaxofonos Reto Suhner 14 éve vezeti saját kvartettjét is. Improvizált zenei párbeszéde Spillmannal olykor feszültséggel teli, olykor narratív, néha pedig egészen új hangzásokat produkál. A zongorista Marc Méan 7 éves kora óta játszik hangszerén, a MATS-UP mellett saját trióját vezeti és számos nemzetközi zenei projekt résztvevője. A kvintett ritmusszekciója Svájc legjobbjai közé tartozik: az 1982-es születésű bőgős, Raffaele Bossard fiatal kora dacára már számos világnagysággal játszott együtt (Fazile „Feya“ Faku, Glenn Ferris, Joey Baron, Nasheet Waits, Nils Wogram, Hayden Chisholm, Claudio Puntin, vagy Ziv Ravitz), a dobos Dominic Egli pedig egyértelműen hazája egyik legeredetibb dobosa. Well-Tempered Rhythm & Natural Blues című legfrissebb programjában a MATS-UP archaikus és kortárs anyagot ötvöz egybe eddig soha nem hallott módon. A szerzemények kiindulópontja a természetes skála, melyet a világ olyan ősrégi zenei hagyományaiból ismerünk, mint amilyen a torokéneklés, vagy az alpesi kürt. Évekig tartó folyamat eredményeképpen, melynek során az egyes zenészek szinte az alapoktól kezdve „újratanulták” hangszereiket, a csapat egyfajta új zenei „hangzáskészletet” hozott létre, melyből bőségesen merítenek improvizációik során. Aligha meglepő, hogy eközben a jazz legmélyebb gyökereihez jutnak el: a groove-hoz a kollektív energia, a blueshoz pedig a személyes érzések kifejezésére. Közreműködik: Matthias Spillmann - trombita
Reto Suhner - altszaxofon
Marc Méan - zongora
Raffaele Bossard - nagybőgő
Dominic Egli - dob Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?