Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ALBA REGIA: DA VINCI HANGJA
Pesti Vigadó - Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Egy billentyűs és egyben vonós hangszer, a Viola Organista megalkotásának ötlete Leonardo da Vinci-től származik.

Da Vinci megfigyelte a hangszeres zene fejlődésében zajló folyamatokat, s ez inspirálta egy e fajta hangszer megtervezésében, melynek képesnek kellett lennie kitartott hangok megszólaltatására úgy, mint egy orgona, de ugyanakkor a vonós hangszerekhez hasonló hangzás, illetve dinamika és vibrátó képzésére. Egy ilyen hangszer sikeresen pótolhat akár egy vonósegyüttest is. Sławomir Zubrzyczki - zongoraművész, Clavichord- és Streichklaviervirtuóz, zeneszerző és hangszerkészítő, Krakkóban született. 2013 óta koncentrálja művészi tevékenységét a Viola Organista-ra. 2015-ben „A da Vinci hangja” címmel megjelent szóló CD-je az első lengyel zenei projekt, amelyet egy globális támogatói platform, a Kickstarter által a világ minden részéről zenekedvelők ezrei finanszíroztak. „Azt gondolhatjuk, hogy a mai fejlett információs világunkban már minden ismert és felkutatott és hogy minden témában könnyen hozzáférhetünk a szükséges információkhoz. A Viola Organista története ennek az állításnak mond ellent. Amikor ez az elfeledett és messzemenően ismeretlen hangszer 2009-ben felkeltette az érdeklődésemet, csak kevés leírás állt rendelkezésemre. Röviddel ezután fedeztem fel, hogy milyen izgalmas és titokzatos volt ennek a hangszernek a története. Vállaltam a kihívást és megépítettem a Viola Organista-t, hogy játszhassak rajta!” Sławomir Zubrzyczki
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?