Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RÓZSAVÖLGYI CLASSIC - HSIN NI LIU (ZONGORA) ÉS PHILIPPE DE CHALENDAR (CSELLÓ)
Rózsavölgyi Szalon

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 262 értékelés alapján
  Leírás
Brahms, Debussy és Rahmanyinov szonátai csendülnek fel a Szalon színpadán két, Magyarországon élő külföldi előadóművésztől.

A taipei, Tajvanban született Hsin-Ni Liu zongoraművésznő és Philippe de Chalendar csellista – akit Magyarországon inkább karmesterként ismer a nagyközönség - a romantika és a posztromantika kamaradarabjainak legszebb gyöngyszemeit mutatják meg. Műsor:
J. Brahms: e-moll szonáta csellóra és zongorára op. 38, Nr. 1
C. Debussy: d-moll szonáta csellóra és zongorára
S. Rahmanyinov: g- moll szonáta csellóra és zongorára, op. 19 A Taipei, Tajvanban született Hsin-Ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni. Az évek óta Magyarországon élő zongoraművész 16 éves korában az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol felsőfokú zenei diplomáját szerezte, majd posztgraduális tanulmányait a budapesti Zeneakadémián folytatta. Debütáló koncertje a legendás Carnegie Hall Weill termében vol 2007-ben. Számos európai és amerikai fesztiválon, kiváló zenekarok szólistájaként valamint saját szólóestjeivel kápráztatta el közönségét. Fellépett az Emilia Romagna-i Fesztiválon, a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon, a Bartók Operafesztiválon, Tajvanban, Oroszországban, Izraelben és Lengyelországban. Philippe de Chalendar azon külföldi művészek egyike, akik - miután egyszer alkalmuk nyílt hazánkban dolgozni - soha többé nem tudtak igazán elszakadni Magyarországtól. A francia származású karmester - bár karrierjét szólócsellistaként kezdte - első ízben karmesteri minőségben érkezett az országba. Dolgozott Párizsban,  Washingtonban, Freiburgban, Kölnben, Milánóban és Madridban is, majd 2000-től számos magyar zenekart vezényelt, így rendszeres munkái miatt költözött Magyarorszára.  „Induló hangszeréhez", a csellóhoz sem maradt hűtlen - alkalmanként szólóesteken is találkozhatunk vele. S, hogy mi az, ami újra és újra csodálkozásra készteti Magyarországon? A magyar közönség bőkezűsége a tapsot illetően. A vastaps egyedülálló magyar jelenség, és sehol a világon nem adja a közönség olyan nagyvonalúan, mint Magyarországon.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?