Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CARL SMITH ÉS ZRÍNYI ORSOLYA (RITTER-BRÁCSA), FÜZESSÉRY ZOLTÁN (ZONGORA)
Bartók Emlékház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
HANGSZERKÜLÖNLEGESSÉGEK - Ritter-brácsa -

Carl Smith és Zrínyi Orsolya  (Ritter-brácsa) Füzesséry Zoltán (zongora) Stradella-Ritter: Arie di chiesa Biber-Zrínyi:Passacaglia in g-moll Wagner-Ritter: Lied aus der Oper Tannhauser Joachim: Romanze op. 2 No. 1 Auer-Smith: Deuxieme Reverie Hubay: „Maggiolata – Chant de Mai” op. 15/2 Glinka: Nocturne, „La Séparation” Dohnányi: Intermezzo az I. Szimfóniából Hubay: A cremonai hegedűs op. 40 Bartók: I. Rapszódia              Este a székelyeknél Ysaye-Zrínyi: Obsession Chaplin-Smith: Zigeuner Duett   Műsorvezető: Dr. Győriványi Ráth György Hermann Ritter (1849-1926) 1876-ban előjátszott Bayreuthban Wagnernek egy általa kifejlesztett brácsán. „Sajnálom, hogy nem ismerhettem korábban ezt a hangszert, miket írhattam volna rá a zenekarban?” Wagnerre olyan nagyhatással volt a hangszer, hogy rögtön 6 darabot rendelt belőle. A Festspiel számára és meghívta Rittert, hogy vezesse Ő az Ünnepi Játékok zenekarának brácsa szólamát. Parsifal című művének partitúrájában pedig egyenesen az új hangszer nevét – Altgeige – jelölte meg. A gigantikus méretű hangszereket Karl Adam Hörlein készítette würtzburgi műhelyében. A koncerten megismerhetjük a Ritter-brácsa lélekmelengető hangját, szólisztikus erejét. Belépő: 1500 Ft
  Stáblista
Műsorvezető 
Győriványi Ráth György 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?