Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AMADEUS
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az előadásban élőben hallhatjuk Mozart legcsodálatosabb darabjainak részleteit a Pécsi Szimfonietta mintegy harminc zenészének előadásában.

A helyszín Bécs, II. József uralkodása idején. Itt él és alkot Mozart. Az udvar nagy része kisszerű és ostoba, Mozartot kritizálják, elutasítják, bántják. Csupán Antonio Salieri, a befolyásos, idősödő udvari első komponista érti meg Mozart zsenialitását, egyedül ő fogja fel fiatal pályatársa jelentőségét. Shaffer darabja szerint azonban minél jobban elbűvöli Mozart zenéje, annál jobban erősödik benne saját kicsinyes féltékenysége és aljassága. Salieri perlekedik az Istennel, csakhogy a válasz néma csönd. Így kénytelen elfogadni saját végzetét: a földi életben ugyan neki van mindent legyőző hatalma, de isteni tehetség Mozartnak adatott. Már csak egy cél lebeg szeme előtt: megsemmisíteni az ifjú titánt, és elsöpörni életművét.  A Shaffer-mű sok mindenben ellentmond a hiteles Mozart-életrajznak, de a fikción belül olyan személyiségeket és atmoszférát teremt, amelyek hallatlanul izgalmasan tárják elénk a kort, az uralkodót, az udvart és a kor zeneművészetét. Az ironikus humorral teli összeesküvés-történet, az udvar intrikáinak mély és igaz bemutatása, a művek születésének megrajzolása életre kelti Mozart figuráját. „Mindig jó Mozart közelében lenni! Még Salierinek is jó lenni Mozart közelében. Számomra pedig öröm, hogy ismét a pécsi társulattal próbálhatok egy kitűnő színdarab remek szerepében. Mozart tökéletessége az ihlető erőnk a próbafolyamatban! Találkozzunk Mozart közelében!” Rátóti Zoltán színművész, a Csiky Gergely Színház igazgatója A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre
  Szereposztás
ANTONIO SALIERI  
Rátóti Zoltán 
WOLFGANG AMADEUS MOZART  
Mikola Gergő 
CONSTANZE WEBER  
Kulcsár Viktória 
II. JÓZSEF, Ausztria császára 
Rázga Miklós 
KATHERINA CAVALIERI 
Breinich Beáta 
OHANN KILIAN VON STRACK GRÓF, császári kamarás 
Németh János 
FRANZ ORSINI-ROSENBERG GRÓF, a Császári Opera főintendánsa 
Széll Horváth Lajos 
GOTTFRIED VAN SWIETEN BÁRÓ, a Császári Könyvár prefektusa 
Götz Attila 
VENTICELLO I, a hírek, rémhírek és pletykák szállítója  
Józsa Richárd 
VENTICELLO II, a hírek, rémhírek és pletykák szállítója 
Györfi Anna 
BONNO, karmester  
Benyovszky Tamás 
  Stáblista
Rendező 
Méhes László 
Díszlet 
Rózsa István 
Jelmez 
Horváth Kata 
Dramaturg-zenei szerkesztő 
Keszthelyi Kinga 
Dramaturg-zenei szerkesztő 
Mácsai János 
Vezényel 
Bókai Zoltán 
Rendező asszisztens 
Kiss Hédi 
Súgó 
Schrämpf Mária 
Ügyelő 
Háber László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?