Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NAGYVÁRAD TÁNCEGYÜTTES: STABAT MATER
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Stabat Mater | Rossini (táncoratórium)

A Nagyvárad Táncegyüttes és a Közép-Európa Táncszínház előadása A Stabat Mater az egyik legismertebb középkori ének, mely ránk maradt. Az eltelt századok során sokakat érintett meg ez a szöveg, melyben egy tizenharmadik században élt ferences szerzetes, Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt fájdalmát fogalmazta meg. Ezek között az egyik legkiemelkedőbb alkotás Gionacchino Rossini négy szólistára, vegyeskarra és zenekarra írott műve, mely végleges formáját 1841-ben nyerte el. Az oratorikus mű most a Nagyvárad Táncegyüttes által táncban fogalmazódik újra.

A keresztény kultúrkör egyik legtöbb könnyel áztatott liturgiája a Stabat Mater dolorosa. Egy vers, amely a szeretett gyermek elvesztésének fájdalmát szemlélve egyben osztozni is Történet Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap, körútját pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. Az előadás bemutatója: 2016. április 16. Az Átrium Film-Színházban az előadás budapesti bemutatója 2016. április 25-én valósul meg.
  Stáblista
Rendező-koreográfus 
Kun Attila 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, az Átrium Film-Színházban elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt nevet és e-mail címet.
  Cím
  Hogy tetszett?