Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HELTAI JENŐ: NAFTALIN
Művészetek Háza Gödöllő - Művészetek Háza Gödöllő, Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
zenés bohózat két részben (A Mohácsi-testvérek átiratában) Az előadás időtartama: 2x50 perc, egy szünettel

Morálisan erősen kérdőjeles, praktikumában viszont jeles színpadi bútor a SZEKRÉNY. Már, ha a színmű dramaturgiájának fonalát – micsoda színházi véletlen! – a hűtlenség szövi. Terka megcsalja a férjét – bohózati Kánaán, stimmt. Szerdánként egy bizonyos Laboda Péterrel randevúzik egy belvárosi lakásban. A férj erről persze mit sem sejt, gyanútlanul beállít a helyszínre. És már jön is a SZEKRÉNY. Péter a SZEKRÉNYBEN köt ki. A házaspár utazni készül, a szülők segítenek pakolni, a házmester szeretné kiadni a lakást, tehát a nagy kavarodásban Laboda úr bent felejtődik a SZEKRÉNYBEN. Mindeközben Terka apja kölcsönkéri a lakást, és felviszi Patkány Etust, a színésznőt, a délutáni primadonnát, aki nemsokára – hol máshol? - a SZEKRÉNYBEN landol, amely eseménnyel elkezdődik a teljes fejetlenség. És akkor az új lakók érkezéséről még szót sem ejtettünk. Bizony, időközben az elhagyott lakásba bizonyos hölgyek érkeznek, akik aztán egy pillanatra sem hagyják a történéseket elszabadulni, vagy inkább dehogynem. Véletlenek, félreértések, ügyes praktikák és ügyetlen hazugságok. Kész színházi káosz. Ahogyan azt szeretjük. Heltai Jenő egyik legismertebb vígjátékát szokás a legjobb magyar „francia bohózatnak” is nevezni; a klasszikus vígjátéki hagyományokat tartja szem előtt. Egymást érik az olyan pillanatok, amikor az ember már alig akar hinni a szemének. De mi tagadás, néha jobb is, ha nem a szemünknek hiszünk, mert ugye a látszat gyakran csal, azonban a házastársak se ritkán… A darab 110 éves kandírozott patináját a Mohácsi-testvérek pattintották le róla. Az új változatot először Mohácsi János rendezte meg. Ezt a modern szemléletű vígjátékjátszást láthatjuk a Veres 1 Szekrényben, khm, pardon, Színházban.
  Szereposztás
Dr. Szakolczay Bálint 
Felhőfi-Kiss László 
Terka, a felesége 
Fésűs Nelly 
Laboda Péter 
Vida Péter 
Dr. Csapláros Károly 
Janik László 
Manci, a felesége 
Zorgel Enikő 
Kabóczáné Pujka Julianna 
Szilágyi Annamária 
Ilka 
Holczinger Szandra 
Milka 
Miklós Kriszta 
Patkány Etus 
Steinkohl Erika 
Kapronczay 
Békefi László 
Olcsvay 
Venyige Sándor 
Házmester 
Stubnya Béla 
  Stáblista
Rendező 
Janik László 
Koreográfia 
Steinkohl Erika 
Jelmez 
Bódi Ágnes 
Jelmez 
Zorgel Enikő 
Díszlet 
Krizsán Zoltán 
Zene 
Márkus Alfréd 
Zene 
Nyitrai László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?