Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KARNEVÁL - AZ ÁLLATOK FARSANGJA - MAGYAR MOZDULATMŰVÉSZETI TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Mozdulatművészeti mesejáték gyermekeknek A Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása

… „minden évben, bármi is megy a tévében
Húshagyó kedd napján, a farsang első alkonyatján
Az állatok összegyűlnek és megvitatják
Az ünnepköri verseny minden fontos pontját.
Az egész dolog lényege, a királyválasztás éjjele
Mikor szavazati úton döntik el egy púpon,
Hogy ki legyen a főnök …”
Tariska Szabolcs 2003 “…az erdei versengésről szóló jól ismert mesén alapuló verses-táncos játék (…) nem valami táncművészes, ködös izé, hanem teljesen átélhető, a szövegre nagyban építő (…), a mozgás groteszk humorát is felhasználó, igazi karneváli hangulatot idéző, színes kavalkád. Ahol a gyerek nyugodtan beleélhet, mozoghat, választhat, nem nézik hülyének és kívülről irányított zombinak sem. Még sok ilyen mesejátéknak álcázott életrevalóságot kívánok a nyiladozó értelműeknek”
– sisso – (Magyar Narancs) Előadók: Haraszti-Zwiep Adrienn, Kopeczny Katalin, Pethő Kincső, Závodszky Rita, Fenyves Márk, Pálosi István Látvány: FOM
Maszk: Koreny Viktória, Marosi Krisztina, Csábi Katalin
Smink: Halma Ágnes
Narrátor, szövegíró: Tariska Szabolcs
Rendező – Koreográfus: Fenyves Márk, Pálosi István Támogatók: EMMI, NKA, Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza A program 4 éves kortól ajánlott. Magyar Mozdulatművészeti Társulat
A társulat – Még 1 Mozdulatszínház néven – 1995 szeptemberében alakult meg Fenyves Márk és Pálosi István vezetésével. Fő céljuk a tradicionális modern tánc (a magyar mozdulatművészet) hagyományainak megőrzése, korunknak megfelelő továbbvitele és tanítása. A tánc több “a technikánál”, ennek értelmében céljuk, hogy ne pusztán kész technikát tanítsanak, hanem a tanárok személyes módszerének megfelelő táncot és technikát. Gondolkozásukat az az általános mozdulatművészeti alapelv határozza meg, hogy a tanár a saját személyiségén keresztül segítse megtalálni a tanítvány saját egyéniségét és nyelvét a színpadon, a táncban. A társulat új, saját alkotásokból álló repertoárja mellett 2001-től klasszikus mozdulatművészeti művek rekonstrukcióival egészült ki és 2002-től mai, kortárs táncművészeti alkotók, a társulat felkérésére készülő műveivel bővül tovább.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?