Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
STANNA ÉS PANNA - INNOUT - MARICA PRODUKCIÓ - ZADAM TÁRSULAT - REJTŐ 111 - HUMOR MARATON
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Rejtő 111 – Humor Maraton keretében

16.00 Marica Produkció: Stanna és Panna
Bábkabaré felnőtteknek Az éjszakai orfeum, a burleszkfilm, a bábszínház, a pantomim és mozgásszínház elemeit ötvöző előadás egy elfeledett színházi műfajt igyekszik életre kelteni: a bábkabarét. Az alkotók – Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari – alkati adottságaiból is fakad, hogy a némafilmek korabeli két csillagát, Stant és Pant választották összekötőnek a zenés etűdök és a tárgyas animációk között.
A májusi színházi bemutatót néhány – nem egész estés – kísérleti esemény előzte meg, amikor kocsmai és kávéházi közegben is kipróbálták a játékot.
Az előadás népszerű slágereket, ismert zenei motívumokat dolgoz fel szokatlan eszközökkel.
Egy utazóbőrönd kibelezésével indul a bábkabaré, ahol az olló balerinává, az ernyőbot búvárrá, az esernyő nagymamává vagy hattyúvá válik. Játsszák: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari Tárnok Marica bábművész színészként kezdte pályafutását. Tagja volt a Független Színpadnak, a Gergye Krisztián társulatnak, játszott a tatabányai Jászai Mari Színházban, a Budapest Bábszínházban és számos független kortárs társulattal is dolgozott. Drámapedagógiai és múzeumpedagógiai programokat, dráma- és bábjáték foglalkozásokat vezet. A Bethlen Téri Színházban már találkozhatott vele a közönség, mint kortárs táncos, színész, bábművész, rendező, tartott foglalkoztatót, kézműves foglalkozást, színházi „kulisszajárást” is, s rendszeresen jelentkezik a Marica bábszínháza újabb és újabb produkciókkal is kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 17.00 Zadam Társulat: In’n’Out
Avagy komédia, de tánc-e? Színház az egész világ.
Ha igaz a mondás, akkor az életünk egyetlen előadás. A bemutatásra kerülő jelenetek írói, rendezői, főszereplői és statisztái, sőt még nézői is mi magunk vagyunk.
A végén ne felejtsünk el tapsolni. Hány pontot adunk egy salsára az Állami Operaházban és mennyit ér egy TV-showban? Hogyan értékeljük a néptáncot egy kortárs produkció részeként? Történetmesélő kötéltáncos vagy önreflektív illuzionista? Ki jut tovább? Szeretjük-e, ha egy előadás az elvárásainknak tesz eleget, vagy ha azokkal ellentétben inkább meghökkent minket? Az In’N’Out ironikus és önironikus látásmódja, dramaturgiája közérthető módon fogalmazza meg mindezt. Konkrét válaszok helyett választási lehetőségeket kínál fel a színházban, mint társadalmi színtéren. „Zambrzycki Ádám testalkata nem átlagos, arcberendezése nem mindennapi: ez a kortárs táncos feltűnő jelenség. Vékony, de izmos test, tar koponya, óriási szem; olyan, mint egy mesefigura. Ki tudja, talán a jóga teszi meg a Buddhista Főiskola: rendre a legellentmondásosabb szerepeket viszi mások koreográfiáiban. Mozgása cseppfolyós, ugyanakkor kemény, kiviláglottak már színészi képességei is. Tragikus és komikus, lírai bohóc; Buster Keaton-i figura. Jó ideig a Frenák Pál Társulat szólistája volt.” (Sisso) Koreográfus, előadó: Szász Dániel és Zambrzycki Ádám
Rendező: Zambrzycki Ádám
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?