Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KALEIDOSZKÓP
Nemzeti Táncszínház - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1058 értékelés alapján
  Leírás
PR-Evolution Dance Company

A költészet, legalábbis az a körvonalazhatatlan, pontosan meg nem nevezhető, éteri tartomány, amit jobb híján a költészet szóval illetünk, számomra egyfajta betegséget jelent. Egy olyan betegséget, amely az egyetlen lehetőség a gyógyulásra. Ez a betegség a gyógyuláshoz vezető egyetlen út. Egészség, teljesség, beérkezettség önmagában nem elképzelhető. Az út a sóvárgáson, a széttöredezettségen, a vágyakozáson keresztül vezet. És talán ott ér véget egyszer, egy hasonlóan finom pernyekupacban, mint ami tizenöt évvel ezelőtt maradt a zátony hosszan elnyúló homokpadján. Amikor a szövegből kiég minden haszontalan, oda nem illő elem, és nem marad más, csak a szövetein áttetsző hatalmas égbolt.
(Győrffy Ákos: Haza)

KALEIDOSZKÓP. A kortárs költészet, a klasszikus és kortárs tánc, a klasszikus és kortárs zene és a videóművészet liezonja a PR-Evolution Dance Company, a Rencontres Audiovisuelles, a Nemzeti Táncszínház és a Nemzeti Galéria koprodukciójában.

Lator László Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, esszéista versei adták az ihletet az előadás elkészítéséhez. A vele való találkozás és beszélgetés sarkallt arra, hogy további hasonlóan inspiratív kortárs költők verseit építsük bele az előadás szövetébe, így születik  egy előadás az emberről, rólunk, kapcsolatainkról, önmagunkról. A versek erős képi világa adta azt a gondolatot, hogy vizuális művészettel társítsuk az estet, hisz a XXI. század meghatározó eleme. Így találtunk rá együttműködő partnerként a francia Rencontes Audiovisuelles-re.”
(Nemes Zsófia – koreográfus)

A művészetek különböző formái társakként működnek együtt, egy-egy mozaik kockát, színt képviselnek, raknak össze, hogy a Kaleidoszkóp-szerű képek formát öltsenek. Az est során rövid etűdök jelennek meg a szemünk előtt, gyors egymásutánban követik egymást a különböző benyomások, az újabb versek, hangulatok. A kortárs művészetek gazdagsága tölti be a teret és az időt. A Rencontres Audiovisuelles videóművészei a hagyományos vetítésen túl az úgynevezett video maping technika alkalmazásával színesítik az előadást. A video maping egy olyan napjainkban egyre elterjedtebb vizuális műfaj, mely a vetített térbeli installáció architektúráját felhasználva bontja azt részekre és építi újjá, vizuális illúziót keltve az adott felületen, térbeli testen. Táncművészek: Spala Korinna, Lőrinc Katalin, Nemes Zsófia, Nagy Viktória, Szél Dalma, Krizsán Dániel, Gáll Norbert Video: Rencontres Audiovisuelles (Ludovic Burczykowski, Sammy Barras és Maud Sertour) Zene: montázs, Szirtes Edina Mókus munkája (Bach, Mozart, Julia Kent művei alapján) Koreográfus: Nemes Zsófia és Leo Mujic
  Stáblista
Koreográfia 
Nemes Zsófia 
Koreográfia 
Leo Mujić 
Zene 
Szirtes Edina 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/A Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?