Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FÓKUSZBAN A KOREOGRÁFUSOK: FOLTIN JOLÁN ÉS MIHÁLYI GÁBOR
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
Foltin Jolán Táncra ítélem magamat. Több mint öt évtized a néptánc bűvöletében! Hogyan is írhatnék néhány mondatban az eltelt időről?

A meghatározó Bihari együttesi évekről, mestereimről, Györgyfalvai Katalinról, Szigeti Károlyról, Novák Ferencről, máig tartó ifjúkori barátságokról, örömökről, bánatokról, szerelmekről, három csodás gyermekről és még több százról, tanítványaimról nem tudok meghatottság nélkül szólni. Csak annyit mondhatok, nem bántam meg, hogy táncra ítéltem magamat! „duhogjon a kosfejű bőr táncra ítélem magamat ej ki bánja ha egyedül taposom a veres havat hogy a szívem múlatása csak a csizmám dobogása csak a csizmám dobogása csak a szoknya zuhogása…” Kiss Anna Táncnóta verséből Foltin Jolán Kossuth- és Erkel-díjas koreográfus, a Nemzet Művésze. Mihályi Gábor A Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjeként nagy elődei művészetének, Rábai Miklós és Timár Sándor méltó utóda. Komplex „színházcsináló”, hiszen darabjaiban a hagyományos néptánc, népzene, kortárs zene, a korszerű szcenikai eszközök és a mai dramaturgia együtt hoznak létre közösségi, de személyes azonosulásra alkalmas, univerzális értékeket képviselő kortárs színházat. Tanított a Magyar Táncművészeti Főiskolán, országos továbbképzéseket, előadásokat vezet, gyűjtőutakat, gyűjtéseket szervez, kurzusokat tartott és tart az Egyesült Államokban és Kanadában. Jelenleg is számos szakmai fórum résztvevője, zsűrizik versenyeken, fesztiválokon. 1992-ben tanári, 2007-ben koreográfusi diplomát szerzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán. A Nemzeti Kultúráért Egyesület néptánc szekciójának vezetője, az Emmi Táncművészeti Bizottságának tagja és a Magyar Táncművészek Szövetsége elnöke. Díjai: Harangozó Gyula-díj (1996), Az évad legjobb alkotója díj (2000, 2009, 2013), EuróPAS Magyar Táncdíj (2007), Imre Zoltán-díj (2011), Sipos Orbán-díj (2013). Közreműködik: Magyar Állami Népi Együttes
Bihari János Táncegyüttes
Béres Anikó, Juhász Zoltán, Rémi Tünde, Tóth Ildikó Táncszakértő és előadó: Novák Eszter
  Stáblista
Egyéb 
Foltin Jolán 
Egyéb 
Mihályi Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?