Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSÁNGÓ MENYEKEZŐ ÉS PAPP IMRE ÉS BARÁTAI ÉVFORDULÓS KONCERTJE
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
Csángó Menyekező és Papp Imre és barátai évfordulós koncertje

 I. rész
Csángó Menyekező
Szályka Rózsa Csángó Hagyományőrző Együttes (Moldva)
A Bákó környéki moldvai csángó magyar falvak archaikus kultúrájából láthatunk életképeket a klézsei, somoskai, forrófalvi, bogdánfalvi és külsőrekecsini csángó asszonyok, leányok és férfiak hiteles előadásában. A lakodalmi szokásokkal a szemünk előtt elevenednek meg az elmúlt évszázadok középkori magyar gyökerű dalai, táncai, zenéi. A hagyományos menyekező  régi, már csak az emlékezetben élő szokásai, mint a fülke, a menyasszonyrablás, a pálcatörés bensőséges pillanatainak részesei lehetnek a nézők. A műsorban közreműködik Petrás Mária. A zenét a híres csángó furulyások, Legedi László István és Hodorog András szolgáltatják. Rendező-koreográfus: Péterbencze Anikó   II. rész
Papp Imre és barátai évfordulós koncertje A műsor második részében fellépnek azok a táncosok, zenészek, énesek, akikkel találkozhattunk az elmúlt évtizedekben a Jászság Népi Együttes műhelyében és a jászberényi Csángó Fesztiválon. A műsor Papp Imre, Péterbencze Anikó és a jászsági műhely három évtizedes Kárpát-medencei néprajzi gyűjtőmunkájának élményeit eleveníti fel. Közreműködnek: Kallós Zoltán, Csík János, Kunos Tamás, Szabó Attila, Kelemen László, Papp István Gázsa, Pávai István, Árendás Péter, Tötszegi András Cucus és Tötszegi Telka (Méra), Győrfi Erzsébet (Csíkszereda), Simó József, Bokor Imre, Torró Lajos Öcsi (Svédország), Benedek Krisztina, Virágvölgyi Márta, Fekete Antal Puma, Pál Mihály, Fricska Táncegyüttes, Szűcs Gábor és Szűcsné Urbán Mária valamint a Jászság Népi Együttes egykori és jelenlegi táncosai Rendező Papp Imre és Péterbencze Anikó A műsor bevételét a szereplők a Szájka Rózsa Csángó Hagyományőrző Együttes magyarországi tartózkodásának költségeire ajánlják föl.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?