Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÉR_NÁSZ - GULYÁS ANNA - PRO PROGRESSIONE
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Önmagát gyászolja a lány. Gyászolja a halált. S ha a halál maga is a lány, ő lehet csakis önmaga számára a halál.

Schubert örökérvényű zeneművére az ember halállal szembeni személyes viszonyának lehetséges formái keresik az utat az elengedés felé. A vérnászban egy kétoldalú monodráma megfogalmazása a cél: két nő viszonyrendszerét felvázolni a háttérben megbúvó elkerülhetetlen véggel, melyben egyikük a végtelenül jelenlévő, a másik a pillanatban létező. Furcsa, jelenlétüknél fogva emberivé alakuló viszonyuk azt a lehetetlen helyzetet hozza létre, melyben az önálló akarat, a helyzet befolyásolásának kényszere ütközik a gyász egyetemes folyamatával. Az élet megfeleltetése a halállal, melyekben a szabadság kényszere mégis rendszerbe illeszkedik. Előadják: Asztalos Dóra és Stohl Luca Zene: Franz Schubert – A halál és a lányka (D. 810)
Kosztüm: Gelléri Mirtill Koreográfus: Gulyás Anna Az előadás hossza: 47 perc Gulyás Anna: „Nyolc év showtáncnak és gimnasztikának, valamint számos itthoni és külföldi mesternél elvégzett kurzusnak köszönhetően a MU Terminál műhelyébe nyertem felvételt. A Táncművészeti Főiskola hallgatója lettem a felnőttképzésen modern tánc szakon 2008-ban, emellett táncosként a PR-evolution Dance Company tagjaként nevelődtem, valamint utcai performanszokkal, improvizációs színházzal is foglalkozni kezdtem. Az ezt követő évadomat már a Közép-Európa Táncszínházban töltöttem. Ezután adódott a lehetőség, hogy az eddigre már több éven át nekem lehetőséget adó Duda Éva darabok (Plain, Carneval, Aréna) ne csak időszakos munkaként legyenek számomra jelen. Így 2010-től a Duda Éva Társulat tagja vagyok, ami mellett elkezdhetem tanári-alkotói képességeimet is próbálgatni, s ezáltal a fizikális munkát elméleti oldalról is megközelíteni…”
  Stáblista
Tánc 
Asztalos Dóra 
Tánc 
Stohl Luca 
Koreográfia 
Gulyás Anna 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?