Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ENYEDI ÁGNES: ÉDESANYÁM SOK SZÉP SZAVA...
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Gyergyói családi kalandozások

Bemutató Csomafalva, Remete, Eszenyő, Orotva, Szentmiklós, Ditró – már pusztán e gyergyói településnevek is számtalan gondolatot és érzést keltenek az emberben, különösen, ha közelebbről megismeri ennek a kevéssé ismert székelyföldi kistájnak különleges és archaikus zenei világát. Erre nyújt kivételes lehetőséget Enyedi Ágnes új pódiumműsora, hiszen a családi, érzelmi kötődéseknek (és a gyűjtőknek, többek közt Albert Ernőnek) köszönhetően Ágnes szembesülhetett például ditrói ük- és dédnagyanyja ’70-es években rögzített énekeivel, lehetőséget teremtve a generációkon átívelő tudás, a saját öröksége bemutatására. Ugyan helyenként egy már szinte elmúlt életforma üzenetei csendülnek fel a költői szövegű régi dalokban, de az évszázadok alatt csiszolódott népdalok az emberi élet ma is fontos kérdéseihez is kapaszkodót nyújtanak, legyen szó párválasztásról, házasságról, hazaszeretetről, hitről, születésről vagy épp szeretteink elvesztéséről. A dalok zeneisége és a műfaji sokszínűség – a balladáktól a pattogó táncdallamokon át a keserveseken és altatókon keresztül a lírai dalokig -, valamint a koncert szerves részét alkotó tánc, a színpadi dramaturgia és az egész előadást átszövő személyes családi, rokoni kötelékek együtt kivételes élményt ígérnek. Közreműködők:
Enyedi Ágnes, Junior Prima-díjas, Népművészet Ifjú Mestere – ének
Enyedi Tamás – cimbalom
Mihó Attila, Junior Prima-díjas – hegedű, brácsa, gardon
Salamon Soma, Junior Prima-díjas, Népművészet Ifjú Mestere – furulya, harmonika, zongora
Szabó Judit, Ifj. Zsuráfszky Zoltán – tánc Koreográfus: ifj. Zsuráfszky Zoltán, Junior Prima-díjas, Örökös Aranysarkantyús táncos A műsor összeállítója: Enyedi Ágnes és Ditrói Kelemen László Program időtartama: kb. 60 perc
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?