Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOLOND VASÁRNAP - TÜKÖRKÉP TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A TükörKép Társulat előadása Valentyin Katajev komédiája nyomán

„Aki egyszer a Napraforgó üdülőben pihent, többé nem tud pihenni… máshol.”

Zürcsev nem relaxálni jön a Napraforgóba, hanem egy aláírásért az ott üdülő Leo Bujkálovtól. Azonban egyszerű munkásemberként nem könnyű bejutni, így a férfi a híres tornász bajnoknő, Klára Lurkóva férjének adja ki magát. A terv működik, elindul megkeresni Bujkálovot, ám egyszer csak megjelenik maga Klára, hogy kivegyen egy szobát, és találkozzon szerelmével, Ivánnal. Ha ez nem lenne elég bonyodalom, a félőrült professzor felesége, Tudorina rögeszméje, hogy Bujkálov a szeretője, és a képzelt viszonyról tájékoztatja férjét is. Bujkálov ezután minden lehetséges helyre elbújik az üdülőbe tartó férj haragja elől, jelentősen megnehezítve az őt kereső Zürcsev dolgát, aki közben az álfeleségét is próbálja elkerülni. A nagy összevisszaságban Vera Szigorova igazgatónő és Sokkova doktornő mindenkit fenyőesszencia fürdőre és sokkterápiára akar beutalni, hogy kicsit lenyugtassák a kedélyeket. A káosz fokozódik, amikor megérkezik Iván, és megtudja, hogy élete párjának az állítólagos férje a Napraforgóban szállt meg…

A Bolond vasárnap címéhez híven egy igazi káoszba torkolló, helyzetkomédiában bővelkedő napnak a történetét meséli el. Az orosz irodalom jelentős alakja, Valentyin Katajev ízig-vérig komédiát írt, a fordítást pedig egy magyar kincsünknek, Romhányi Józsefnek köszönhetjük.

Szereplők:

Zürcsev: Darányi Ádám
Leo Bujkálov: Korcsmáros András
Helena Tudorina: Nagy Katalin
Klára Lurkova: Rumán Cintia
Iván Sóvárgov: Getto Márton
Vera Szigorova: Polyák Valéria
Olga: Rácz Viktória
Sokkova doktornő: Sáfrány Emese
Tudorin professzor: Csík Csongor
Róza Zürcseva: Bukovics Henrietta

Rendező: Polyák Valéria

Az előadás időtartama 90 perc

A TükörKép Társulat: 2014 szeptemberében alakult a társulat fiatal, tehetséges végzett színészekből. Közös vonás a tagok között, hogy imádják a színházat és egymást. A TükörKép Társulat tagjai mind a színház területén tevékenykednek, iskolatársakból, baráti társaságokból verődtenk össze, hogy azt csinálják, amit szeretnek: színházat. Első produkciójuk Molnár Ferenc Az ibolya című vígjátéka volt, majd következett A Bolond vasárnap című fergeteges orosz vígjáték: ebben a darabban mindenkiből kitörhet a benne lakozó őrült és humorból sincs hiány. A dalokat a társulat főrendezője, Polyák Valéria írta, a táncokat a társulat vezetője, Rumán Cintia és Tóth Alex koreografálták.

  Stáblista
Rendező 
Polyák Valéria 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?